Fysiotherapie

Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. Mensen met klachten aan het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende therapieën geholpen om beter te functioneren en pijn te verminderen. 

Specialist

Een fysiotherapeut is bij uitstek de specialist op het gebied van bewegen en verhelpen van stoornissen daarin.

Bewegingsapparaat

Om te kunnen bewegen is de mens o.a. afhankelijk van spieren, botten en gewrichten. Lopen, staan, springen, bukken, zijn vanzelfsprekende allerdaagse zaken. Dat bewegen niet zo vanzelfsprekend is, beseft u pas als u daar problemen mee krijgt. U wordt dan in uw functioneren gehinderd. Degene die daar alles vanaf weet is de fysiotherapeut: de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor advies en behandeling van klachten.

Fysiotherapeut

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële 4-jarige HBO studie fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut. Binnen de fysiotherapie bestaan verschillende specialisaties.