Fysiotherapie

Aandachtsgebieden / klachten

Bij de volgende klachten ben je bij Janssen van Dijke aan het juiste adres!

Veelgestelde vragen over klachten

Het is logisch dat je je afvraagt of jouw klacht passen bij een fysiotherapie behandeling. Of dat je twijfelt of jouw klacht niet al weg had moeten zijn inmiddels. Misschien heb je ergens last van en vraag je je af of het al handig is om langs te komen bij de fysiotherapeut of dat je misschien beter nog eventjes kunt wachten.

In sommige gevallen is het misschien beter om eerst naar de huisarts te gaan of even te wachten met langskomen wanneer jouw klacht erg pijnlijk is.

Bel of mail daarom gerust wanneer je ergens last van hebt maar niet precies weet wat je ermee aan moet. Een van de fysiotherapeuten staat je graag te woord om je op afstand een eerste indicatie te geven van wat er aan de hand zou kunnen zijn. Als fysiotherapeut in Zelhem en Hengelo (Gld) helpen we je graag verder.

Hoeveel fysiotherapie behandelingen zijn er nodig voordat mijn klacht genezen is?

Het wisselt heel erg hoeveel behandelingen er nodig zijn. Het aantal benodigde behandelingen heeft onder meer te maken met de klacht die je hebt.

Daarnaast zijn andere factoren als stress en hoe druk je bent van invloed op het herstelproces en de daarbij komende benodigde behandelingen.

Tijdens het intakegesprek brengt de fysiotherapeut daarom jouw situatie in kaart waardoor er een redelijke inschatting gemaakt kan worden van het benodigd aantal behandelingen.

Wat zijn de meest voorkomende klachten bij de fysiotherapeut?

Rug, nek- en schouderklachten zijn de meest voorkomende klachten bij ons in de praktijk. Daarnaast zijn heup-, knie- en enkelklachten veelvoorkomend.

Hoe werkt het inloopspreekuur waar ik mijn klachten kan voorleggen?

Het inloopspreekuur is een moment waarop je gratis en vrijblijvend langs kunt komen bij de fysiotherapeut. De aanwezige therapeut zal bekijken of het zinvol is om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut.

Een dergelijk consult tijdens het inloopspreekuur duurt ongeveer tien minuten. Er wordt tijdens het inloopspreekuur niet behandeld.

Na het consult geeft de fysiotherapeut aan of het verstandig is om even te wachten met een afspraak, om een afspraak te maken of om even terug te gaan naar de huisarts voor nader onderzoek.

Zijn er behandelingen voor klachten die niet vergoed worden?

In principe, wanneer je aanvullend verzekerd bent, dan wordt nagenoeg elke behandeling vergoed. Behalve wanneer je langskomt voor Medical Taping in het geval van hooikoorts word je vanuit de zorgverzekering niet vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent.

Als je een basisverzekering hebt dan worden fysiotherapeutische behandelingen niet vergoed door de zorgverzekeraar, tenzij je een chronische klacht hebt. Dan kom je in sommige gevallen in aanmerking voor een vergoed bij de fysiotherapeut.

Hoe wordt er evalueren we of het proces omtrent de genezing van mijn klacht goed verloopt?

Voorafgaand aan de behandeling worden er doelen opgesteld. Elke drie tot zes weken wordt er daarna geëvalueerd in hoeverre de opgestelde doelen door jou en de fysiotherapeut zijn behaald.

Wil je bijvoorbeeld weer beter kunnen hardlopen? Dan stellen we dit samen als doel op en dan gaan we hier de komende weken mee aan de slag om ervoor te zorgen dat er stappen worden gezet om dit doel te gaan behalen.

Ik heb chronische klachten, hoe gaan jullie hiermee om?

Er zijn veel verschillende soorten chronische klachten. Het woord chronisch wordt gebruikt wanneer je drie maanden of langer klachten ervaart.

Wanneer je al jarenlang klachten hebt en dit is bevestigd door andere specialisten, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, dan probeert de fysiotherapeut een plan op maat op te stellen in overleg met jou.

Zo kunnen bijvoorbeeld fysiotherapeutische behandelingen gecombineerd worden met het volgen van een trainingsprogramma. Daarnaast kan er nauw contact onderhouden worden met de fysiotherapeut om van tijd tot tijd te bespreken hoe het verloop van de klacht is.