ZwangerFit

ZwangerFit is bedoeld voor vrouwen die graag actief blijven tijdens én na de zwangerschap. Deelname is mogelijk vanaf de 16de week van de zwangerschap tot 9 maanden na de bevalling. ZwangerFit is een modern en actief trainingsprogramma voor de zwangere vrouw én de pas bevallen vrouw. In de lessen is er aandacht voor het verbeteren van je conditie, spierkracht, coördinatie en stabilisatie. Daarnaast komt er ook theorie rondom de zwangerschap en bevalling aan bod.

 

Actieve lessen

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen en wordt onderverdeeld in 3 blokken. Er zal gestart worden met een warming up en lichte fitheidsoefeningen ter verhoging van de conditie. Daarna wordt er gericht getraind op versterking en coördinatie van de diverse spieren. Speciale aandacht zal er zijn voor coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Hierbij worden basiselementen uit de fitness en aerobics gebruikt. Uitganspunt is dat de training optimaal afgestemd is op het individuele niveau van de deelnemende vrouwen. De lessen eindigen met een cooling-down, ontspanningsoefeningen en oefeningen voor de bekkenbodem en/of ademhaling.

 

Doel

Doel van het programma is om op een juiste manier fit te blijven, klachten te verminderen en te voorkomen. En natuurlijk om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. Na de bevalling wordt er gewerkt aan je herstel. Tijdens de ZwangerFit lessen word je begeleid door een geregistreerd bekkenfysiotherapeut.

 

Waar en wanneer

De lessen vinden wekelijks plaats op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur en vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Ambachtsweg 16 in Zelhem.

 

Kosten

Kijk voor de actuele kosten voor deelname aan ZwangerFit op de pagina tarieven trainingsprogramma’s.

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je vragen? Stuur dan een e-mail naar info@janssenvandijke.nl of bel 0314 – 625 150.

ZwangerFit wordt begeleid door onze bekkenfysiotherapeut: