Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Ik wil een afspraak maken

(Binnen 1 minuut geregeld)

Gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

GLI (Gecombineerde leefstijl interventie) – Achterhoek en omstreken

Ben je op naar een plaats waar je het GLI (gecombineerde leefstijl interventie) programma kunt volgen in de omgeving Achterhoek?

Bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten bieden we het trainingsprogramma volop aan, voor mensen uit de Achterhoek/ Doetinchem.

Tijdens de GLI vinden er trainingen plaats waarmee je aan de slag gaat met je gezondheid. Voeding, eetgewoonten en meer bewegen staan voorop.

Waar gaan we mee aan de slag tijdens het GLI programma?

Je gaat aan de slag met verschillende specialisten. Binnen onze praktijk focust de fysiotherapeut, diëtist en leefstijlcoach zich samen met jou op drie onderdelen tijdens de gecombineerde leefstijl interventie:

 • Gezonde voeding en hoe je dagelijks gezond eet 
 • Hoe en hoeveel je dagelijks het best kunt bewegen
 • Hoe je de gezonde leefstijl gaat realiseren en hoe je deze kunt behouden

Wanneer kan ik meedoen aan het gecombineerde leefstijl interventie programma?

Er zijn een aantal vereisten waar je aan dient te voldoen als je meedoet aan het GLI programma, wil de zorgverzekeraar het vergoeden:

 • Wanneer je BMI hoger is dan 30 kun je automatisch deelnemen aan het GLI programma 
 • Als je BMI tussen de 25 en 30 is en daarnaast minimaal 1 contra-indicatie (bijvoorbeeld een verhoogde bloeddruk, hartklachten of Diabetes Mellitus type 2)
 • Wanneer je 18 jaar of ouder bent

Twijfel je of je mee mag doen? Neem even contact met ons op

Contact

Wat bereik ik als ik het GLI programma volg?

Het doel van het volgen van het GLI programma is een gedragsverandering die blijvend is. Na het volgen van het programma voel je je gezonder en levendiger. Door de gezonde verandering verminder je de kans op (extreem) overgewicht en diabetes type 2. 

Volgen van het GLI programma levert gemiddeld een gewichtsverlies van 3 kilogram op.

Hoe ziet het gecombineerde leefstijl programma er bij ons uit?

Tijdens het GLI programma krijg je met drie verschillende disciplines te maken; de beweegspecialist, de diëtist en de leefstijlcoach. Gedurende een periode van twee jaar word je professioneel begeleid door specialisten uit de disciplines.

Aanmelden voor GLI

Wil je je aanmelden het het GLI trainingsprogramma bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten? Mail naar info@janssenvandijke.nl, bel ons op 0314 – 625150 of vul het contactformulier in.

Contactformulier invullen

Binnen 1 minuut geregeld

De specialisten die jou verder gaan helpen

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’


‘’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’


‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Zorgverzekeraars & netwerken


Opbouw van het GLI programma

Het eerste half jaar zal een wat intensievere periode zijn waarna de laatste anderhalf jaar volgen als onderhoudsperiode. Het eerste half jaar bestaat uit veel groepsbijeenkomsten waarin gesport en uitleg gegeven wordt. Met de diëtist ga je aan de slag met je voedingspatroon.

Tijdens de onderhoudsperiode blijven de diëtiste en de lifestyle coach je volgen om ervoor te zorgen dat de verandering blijvend is. Je beweegt dan gewoon thuis, bijvoorbeeld bij een sportschool of -vereniging in Doetinchem maar er blijft nauw contact met de GLI begeleiders.

Met de fysiotherapeut ga je aan de slag om de verschillende spiergroepen in het lichaam te trainen en om ervoor te zorgen dat bewegen leuk(er) wordt. Je beweegt gedeeltelijk thuis in Doetinchem en gedeeltelijk in groepsverband op de praktijk. Tijdens het trainingsprogramma beweeg je in groepsverband, samen met andere deelnemers. Deelnemers die elkaar op ontspannen wijze motiveren is iets dat in iedere groep weer terugzien

Veelgestelde vragen over GLI

Waarschijnlijk heb je nog niet eerder deelgenomen aan een GLI programma (bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten). Mogelijk heb je daarom wat vragen, deze beantwoorden we hieronder alvast voor je. Heb je daarna nog meer vragen? Stel ze dan gerust aan een van de fysio’s of de secretaresse.

Wordt het GLI programma vergoed door de zorgverzekeraar?

Per 1 januari 2019 is het GLI trainingsprogramma opgenomen in het basispakket van bijna alle zorgverzekeraars. Wanneer je in aanmerking komt voor het programma dan kun je het al volgen wanneer je over een basisverzekering beschikt, mits je aan de voorwaarden voldoet. Het volgende van het programma gaat niet van het eigen risico af. 

Wanneer je mee wil doen aan een GLI programma dan is het wel van belang dat je een doorverwijzing hebt gekregen van de huisarts, anders wordt het programma niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Ik woon in Doetinchem, kan ik dan gewoon meedoen met het GLI programma?

Je bent van harte welkom om deel te nemen aan het GLI trainingsprogramma bij Janssen van Dijke, ook wanneer je in Doetinchem woont. Het GLI programma werkt op basis van verwijzing van de huisarts.

Hoe groot zijn de groepen waarin gewerkt wordt?

De groepsgroottes tijdens het GLI programma bestaan in totaal uit twaalf personen die mee kunnen doen. Soms varieert de groepsgrootte een klein beetje, maar je kunt uitgaan van ongeveer twaalf personen.

Welk GLI programma kan ik volgen bij Janssen van Dijke?

In onze praktijk te Zelhem kun je het programma SLIMMER volgen. SLIMMER staat in het teken van gezond eten en bewegen.

Onderwerpen die tijdens de Gezonde Leefstijl Interventie SLIMMER aan bod komen zijn onder andere:

 • Voeding
 • Beweging 
 • Slaap
 • Rust 
 • Ontspanning
 • Stress