Geriatrie fysiotherapie

Fysiotherapie voor ouderen – Geriatrie fysiotherapie

Bij het ouder worden kun je klachten krijgen of minder mobiel worden en is bewegen soms niet meer zo vanzelfsprekend. Speciaal voor ouderen met complexe gezondheidsproblemen is er: de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor:

  • mensen met een hoge biologische leeftijd
  • mensen die door een ziekte met vroegtijdige ouderdomsklachten te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld dementie, de ziekte van Parkinson, een beroerte of een gebroken heup.

 

Cliënten krijgen van de fysiotherapeut vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

 

De geriatrie fysiotherapeut

  • heeft specifieke kennis over ouderen en de daarbij voorkomende ziektebeelden.
  • heeft als doel het bevorderen en in stand houden van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de ouder wordende mens.
  • adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers, onder andere met informatie over het ziektebeeld, de vooruitzichten, behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.
  • werkt nauw samen met andere zorgverleners, zoals de huisarts, de ergotherapeut en de thuiszorg.
  • komt ook bij je thuis voor behandeling. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts nodig.

 

Geriatrie fysiotherapie in Hengelo Gelderland

Voor geriatrie fysiotherapie in Hengelo Gelderland kun je terecht bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten, gevestigd in het Medisch Centrum Hengelo:

Kampstraat 2
7255 XC Hengelo (GLD)
0314 – 625 150

 

Behoefte aan geriatrie fysiotherapie?

Heb jij of één van je naasten behoefte aan geriatrie fysiotherapie of wil je er meer over weten? Neem dan contact op met onze geriatrie fysiotherapeut.

Onze geriatrie fysiotherapeut: