Onze praktijk blijft geopend voor noodzakelijke zorg

Het team van Janssen van Dijke Fysiotherapeuten wil er juist in deze onzekere tijd voor je zijn en fysiotherapeutische zorg blijven verlenen bij klachten aan het bewegingsapparaat. We maken hierbij wel een onderscheid tussen:

  • medisch noodzakelijke zorg en
  • minder noodzakelijke zorg (zorg die uitgesteld kan worden)

 

Medisch noodzakelijke zorg

Voor medisch noodzakelijke zorg kun je bij ons in de praktijk bij één van onze fysiotherapeuten terecht. Onder medisch noodzakelijke zorg wordt zorg verstaan die niet kan worden uitgesteld, bijvoorbeeld omdat mensen zonder fysiotherapeutische behandeling meer klachten krijgen, lichamelijk in conditie achteruitgaan of dat er een risico is op restschade.

 

Voorbeelden van medisch noodzakelijke zorg zijn zorg aan:

  • mensen die recent een nieuwe knie of heup hebben gekregen.
  • mensen die revalideren na een herseninfarct of hartinfarct.
  • mensen die revalideren na een verkeersongeval.

 

Deze zorg vindt zoveel mogelijk op een afstand van 1,5 meter plaats. De fysiotherapeut zal tevens gebruik maken van beschermende middelen, zoals een mondkapje en handschoenen. Voor medisch noodzakelijke zorg is geen verwijzing nodig van de huisarts.

 

Minder noodzakelijke zorg

Is er geen sprake van medisch noodzakelijke zorg? Dan willen onze fysiotherapeuten je graag op afstand begeleiden. Telefonisch kunnen ze je adviezen en tips geven. En ze kunnen je oefeningen toesturen die je thuis zelfstandig kunt uitvoeren.

 

Twijfel je of er sprake is van medisch noodzakelijke zorg? Bel dan even met onze praktijk om te overleggen!