ZwangerFit, verantwoord sporten tijdens de zwangerschap!

Je bent in blijde verwachting en je wilt niets liever dat deze periode en de periode daarna prettig verloopt. Daarom wil je juist fit de zwangerschap laten verlopen. Maar ook de periode hierna wil je graag fit zijn om van de nieuw geborene te genieten. Hiervoor is dan ook een speciale cursus / training ontwikkeld, genaamd ‘ZwangerFit’. Wat vaak niet gerealiseerd wordt is dat de zwangerschap een grote impact heeft op het leven van een gezonde vrouw. Zelfs meer dan welke andere fysiologische belasting dan ook. De wetenschap heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. Vast is komen te staan dat een zwangerschap, de bevalling en het herstel daarna, beter verloopt bij een goed getraind lichaam. Klachten en fysieke ongemakken rondom de zwangerschap kunnen hierbij voorkomen worden. De bekkenbodemfysiotherapeute heeft daarvoor dé kennis in huis en weet precies wat goed is. 

 

Een eigentijdse en actieve cursus

ZwangerFit is een eigentijdse, actieve cursus voor vrouwen die zwanger of net bevallen zijn. Je hoeft niet sportief te zijn, iedereen kan meedoen! Je krijgt informatie en oefeningen om zo probleemloos mogelijk je zwangerschap te kunnen dragen en om zo goed mogelijk voorbereid de bevalling in te gaan.

 

Voor wie?

Zowel zwangere als pas bevallen vrouwen kunnen deelnemen aan ZwangerFit. Vanaf de 16e week van de zwangerschap tot aan de bevalling kan iedere vrouw meedoen aan de cursus. Doordat de lessen gegeven worden door onze bekkenfysiotherapeut, kunnen eventuele klachten, waaronder bekkenpijn, al snel opgevangen worden of zelfs voorkomen. Er wordt veel aandacht besteed aan stabiliteit, functionele oefeningen, ademhaling en bekkenbodem.

 

Actieve lessen

De cursus bestaat hoofdzakelijk uit actieve lessen en wordt onderverdeeld in 3 blokken. Er zal gestart worden met een warming up en lichte fitheidsoefeningen ter verhoging van de conditie. Daarna wordt er gericht getraind op versterking en coördinatie van de diverse spieren. Speciale aandacht zal er zijn voor coördinatie, stabilisatie en spierversterking van het bekken en de bekkenbodem. Hierbij worden basiselementen uit de fitness en aerobics gebruikt. Uitganspunt is dat de training optimaal afgestemd is op het individuele niveau van de deelnemende vrouwen. De lessen eindigen met een cooling-down, ontspanningsoefeningen en oefeningen voor de bekkenbodem en/of ademhaling.

 

Op maandagavond

De lessen worden gegeven op maandagavond van 18.30 uur tot 19.30 uur aan de Ambachtsweg 16 te Zelhem. Bel voor meer informatie naar 0314-625150. ZwangerFit wordt door sommige verzekeraars deels vergoed.