Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Onze werkwijze

Naar de fysiotherapeut

Het kan zijn dat je van je huisarts of specialist een verwijsbrief voor fysiotherapie hebt gekregen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Maar het is goed om te weten dat je ook rechtstreeks, dus zonder verwijzing, bij ons terecht kunt. Maak bij klachten direct een afspraak met één van onze fysiotherapeuten.

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij of fit

Binnen 1 minuut geregeld

Een afspraak maken bij de fysiotherapeut

Een eerste afspraak kun je maken door:

Wij proberen dan zo spoedig mogelijk een afspraak in te plannen, waarbij we rekening houden met je klachten, zodat je bij de beste fysiotherapeut voor jouw klacht wordt ingepland. Meestal kun je binnen 48 uur terecht, vaak zelfs binnen 24 uur! In de meeste gevallen word je behandeld in onze praktijk. Ben je niet in staat om naar onze praktijk te komen? Dan kunnen wij je ook aan huis behandelen. Hiervoor is wel een verwijzing van je huisarts nodig.

De eerste afspraak bij de fysiotherapeut

Het doel van de eerste afspraak is om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van jouw klachten. De fysiotherapeut zal je daarom een aantal vragen stellen en lichamelijk onderzoeken. Aan de hand van deze gegevens wordt een diagnose gesteld en zal de fysiotherapeut een behandelingsplan maken.

Neem bij de eerste afspraak het volgende mee:

  • een eventuele verwijsbrief van de huisarts
  • een geldig legitimatiebewijs
  • je verzekeringsgegevens / verzekeringspasje

Diagnose en behandelplan

Aan de hand van uitkomsten van de eerste afspraak wordt een diagnose gesteld en zal de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan opstellen.

Behandeling bij de fysio

Om een zo optimaal mogelijk en blijvend resultaat te bereiken, is het belangrijk dat je zelf zoveel mogelijk actief meewerkt aan het uitvoeren van dit behandelplan door:

  • adviezen van de fysiotherapeut op te volgen
  • oefeningen te doen
  • vragen te stellen als iets onduidelijk is

Afspraken bij de fysiotherapeut

Een afspraak bij één van onze fysiotherapeuten duurt meestal tussen de 20 en 30 minuten. Hoe vaak je wordt behandeld is per aandoening of blessure verschillend. Meestal ga je één tot twee keer in de week naar de fysiotherapeut, soms is één keer in de paar weken genoeg.

Het totale aantal behandelingen verschilt ook. Voor een blessure ben je wellicht al met twee behandelingen klachtenvrij. Bij een complexere klacht heb je misschien wel 10 behandelingen nodig. Na een paar behandelingen kan de fysiotherapeut hier vaak wel een inschatting van maken.

Afronding

Na de laatste behandeling evalueer je samen met de fysiotherapeut het behandelingstraject. Van de fysiotherapeut krijg je een advies mee dat gericht is op het voorkomen van klachten in de toekomst.

Afspraak Maken