Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Aandachtsgebieden » Fibromyalgie

Fibromyalgie

Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in bindweefsel en spieren. Het wordt ook wel weke delen reuma genoemd. De aandoening komt meer voor bij vrouwen en voornamelijk tussen het 20ste en 60ste levensjaar. De pijnklachten bevinden zich in de spieren en in het bindweefsel en uiten zich in:

  • spierstijfheid
  • algemene spierpijn
  • chronische pijn in hoofdzakelijk de nek, hals, bovenrug, onderrug, ellebogen, zijkant van de heupen en aan de binnenzijde van de knieën

Bijkomend kan men last hebben van:

  • hoofdpijn
  • vermoeidheidsklachten
  • slaapstoornissen
  • concentratie- en geheugenstoornissen
  • depressie

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Oorzaak fibromyalgie

Waardoor mensen met fibromyalgie precies klachten krijgen, is onbekend. In hun lichaam is niets te vinden dat de aandoening kan verklaren. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten verminderen door onder andere fysiotherapie.

Fysiotherapie bij fibromyalgie

Veel mensen met fibromyalgie hebben door de pijn moeite met bewegen. Een fysiotherapeut kan je oefeningen geven om gemakkelijker te leren bewegen, tips geven voor een betere lichaamshouding en ontspanningsoefeningen aanleren om beter te leren omgaan met de pijn. Daarnaast worden door onze fysiotherapeuten dry needling en manuele therapie ingezet om verlichting te geven bij fibromyalgie.

Uit recent wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bewegen een positief effect heeft op fibromyalgie. Het is gebleken dat zowel specifieke aerobe training als specifieke krachttraining kunnen leiden tot pijnvermindering en verbetering van het algemeen welbevinden. Dit leidt weer tot een verhoogd activiteitenniveau wat zorgt voor een betere kwaliteit van leven.

Kan een van de fysiotherapeuten van Janssen van Dijke nog vragen voor je beantwoorden? We helpen je graag.

Afspraak Maken