Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie biedt een uitkomst als je een blessure hebt en zo snel mogelijk weer wilt gaan sporten. Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen:

  • die een blessure hebben opgelopen tijdens het sporten of
  • die een blessure hebben waardoor ze niet in staat zijn om te sporten.

Onze fysiotherapeuten in Zelhem en Hengelo (Gld) helpen wekelijk cliënten uit de wijde omgeving met hun blessures.

De meeste klachten waarmee mensen naar de sportfysiotherapeut gaan, zijn blessures aan de enkel, knie en schouder. Sportfysiotherapie richt zich niet alleen op het herstel van deze gewrichten, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. De sportfysiotherapeut heeft als doel je te begeleiden naar je herstel, maar ook om blessures in de toekomst te voorkomen. Tijdens de behandeling wordt er gewerkt aan:

  • kracht
  • uithoudingsvermogen
  • lenigheid
  • snelheid en
  • coördinatie/stabiliteit.

De sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt cliënten die na een ziekte of blessure weer aan het werk willen en/of weer willen sporten. Zij begeleidt en adviseert ook ervaren sporters die hun sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook andere doelgroepen, zoals ouderen en kinderen, bij wie sport wordt ingezet als onderdeel van therapie. De sportfysiotherapeut werkt veel en intensief samen met andere zorgverleners, zoals sportartsen, chirurgen en sportmasseurs.

Wekelijks helpt onze sportfysiotherapeut cliënten uit de gehele Achterhoek en Doetinchem. Meer weten? Neem gerust contact op.

Onze sportfysiotherapeuten

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Inge-Klein-Koerkamp-400x400-1

Inge Klein-Koerkamp

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Remco-van-Reen-400x400-1

Remco van Reen

Fysiotherapeut

Meer informatie

Overige specialisaties

Andere specialisaties dan sportfysiotherapie bij Janssen van Dijke zijn onder andere algemene fysiotherapiebekkenfysiotherapiecorona revalidatiedry needlingechografiegeriatrie fysiotherapielongfysiotherapiemanuele fysiotherapiemedical taping (bij hooikoorts)oedeemfysiotherapieshockwave therapie en sportfysiotherapie.

Afspraak Maken