Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Medical Taping bij hooikoorts

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts

In de praktijk zijn de resultaten van de Medical Taping toepassing van CureTape bij hooikoortsklachten zijn erg positief. Dat is fijn voor de 4 miljoen Nederlanders met hooikoortsklachten, circa 20% van de bevolking heeft er last van. Het begint meestal in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. 

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig op stuifmeel. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme, waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren.

Bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten helpen we voorafgaand en tijdens het hooikoorts seizoen dagelijks mensen uit de gehele Achterhoek van hun klachten af middels Medical Taping. Veel cliënten komen inmiddels jaarlijks terug door de goede ervaringen met Medical Taping.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

Alle fysiotherapeuten bij Janssen van Dijke die zich bezighouden met het aanleggen van Medical Tape hebben hier een speciale opleiding voor gevolgd. 

De gespecialiseerde fysiotherapeuten hebben tijdens deze cursus scholing gekregen in hoe zij het best Medical Tape aanleggen in verschillende situaties.

Hoe Medical Tape wordt aangelegd is erg persoonsgebonden en daarom ook zeker maatwerk te noemen. Een gedegen opleiding in Medical Taping is daarom erg belangrijk.

Hoe werkt Medical Taping bij hooikoorts?

Medical Tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit twee inventarisaties (studies in 2016 en 2017) dat 84% van de mensen flinke verlichting heeft door Medical Taping bij hooikoorts klachten. In principe nemen alle klachten die bekend zijn bij mensen met hooikoorts af door toepassing van Medical Taping:

  • Minder niezen
  • Verminderd hoesten
  • Minder benauwd
  • Afnemende jeuk
  • Irritatie / traanogen worden minder

Het antwoord op de vraag hoe dat kan, lijkt vooral te zitten in de kalmerende werking die Medical Tape heeft op het allergisch reactiemechanisme en het bindweefsel. Bovendien prikkelt de tape via de huid het neurogene stelsel.

Simpel gezegd wordt het tape op een bepaalde manier op de huid geplakt. De huid reageert vervolgens op de geplakte tape waardoor er een signaal naar je hersenen wordt afgegeven. Het immuunsysteem reageert en wordt adequater. Omdat het immuunsysteem adequater wordt gaat het ook (beter) reageren op andere signalen zoals, inderdaad, pollen. Door de meer adequate reactie op pollen nemen de hooikoortsklachten af.

Hooikoortssymptomen

Een verstopte neus/loopneus en niesbuien worden door mensen met hooikoortsklachten genoemd als meest irritante symptomen. Ook jeukende c.q. rode ogen, benauwdheid en een jeukend verhemelte zijn veel voorkomende klachten. Zelfs vermoeidheid en koorts zijn veelgehoorde problemen. Het komt soms zelfs voor dat mensen het hele jaar door last hebben van hooikoorts.

De kosten voor Medical Taping

De kosten voor Medical Taping bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten zijn  € 28,00. Een Medical Taping traject bij ons houdt in:

  • 2x een Medical Taping behandeling (inclusief tape) met ongeveer een week tussenpauze.
  • Gratis vervangende tape indien de tape eerder dan 5 dagen loslaat.

Medical Taping wordt niet door de zorgverzekeraar vergoed.

Heb je nog vragen? Stel je vraag dan aan één van de fysiotherapeuten bij Janssen van Dijke! Wil je liever direct een afspraak maken voor een Medical Taping afspraak tegen hooikoorts?

Vul dan het afspraakformulier in of neem telefonisch contact op met 0314-625 150. Meestal kunnen je al binnen 24 uur terecht voor een behandeling.

Wij helpen je bij hooikoorts met medical taping

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Lennard-Hendriks-400x400-1

Lennard Hendriks

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Inge-Klein-Koerkamp-400x400-1

Inge Klein-Koerkamp

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Lianne-Bilderbeek-400x400

Lianne Bilderbeek

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Martine-Knippenborg-400x400-1

Martine Knippenborg

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Marielle-Veldsink-400x400-1

Mariëlle Veldsink

Algemeen fysiotherapeut

Meer informatie

Fysiotherapeute-Annet-Steinhauzer

Annet Steinhauzer

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Remco-van-Reen-400x400-1

Remco van Reen

Fysiotherapeut

Meer informatie

Overige specialisaties

Andere specialisaties dan medical taping bij hooikoorts bij Janssen van Dijke zijn onder andere algemene fysiotherapiebekkenfysiotherapiecorona revalidatiedry needlingechografiegeriatrie fysiotherapielongfysiotherapiemanuele fysiotherapiemedical taping (bij hooikoorts)oedeemfysiotherapieshockwave therapie en sportfysiotherapie.

Veelgestelde vragen

Hieronder beantwoorden we een aantal vragen die we veel horen van patiënten die langskomen voor Medical Taping ten behoeve van hooikoorts.

Wanneer kan ik het best langskomen?

Medical Taping is onder andere erg effectief op het moment dat het hooikoortsseizoen begint, echter verschilt het wanneer mensen voor het eerst klachten ervaren. 

Bij Janssen van Dijke raden we altijd aan om langs te komen op het moment dat er voor het eerst klachten worden ervaren. Heb je al langer klachten maar wil je alsnog langskomen voor Medical Taping? Dat kan uiteraard.

Kan ik gewoon douchen met de tape op?

Ja, wanneer je tape laat aanbrengen door een van onze fysiotherapeuten dan kun je gewoon onder de douche wanneer je medical tape draagt. Het is alleen niet zo’n goed idee om met de handdoek hardhandig over de rug te wrijven. Wanneer de plaats waar de medical tape is aangebracht rustig wordt afgedept dan blijft de tape een week zitten.

Hoe zit het met sporten?

Wanneer je medical tape draagt omwille van hooikoorts dan kun je gewoon sporten en hoef je in principe nergens rekening mee te houden. De tape is zo ontwikkeld dat je je dagelijkse activiteiten gewoon kunt voorzetten.

Hoe lang werkt medical taping bij hooikoorts?

In principe is er bij Medical Taping ten behoeve van hooikoorts altijd een periode van ‘’nawerking’’. In veel gevallen neem het effect van de tape gedurende enkele weken af.

Hoe snel merk ik de effecten van Medical Taping?

In principe merk je de de effecten direct wanneer de Medical Tape is aangelegd. Wanneer de tape wordt aangebracht op de huid dan ontstaat er een reactie waardoor de klachten vermindering ontstaat.

Afspraak Maken