Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Geriatrie fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie – fysiotherapie voor ouderen

Bij het ouder worden kun je klachten krijgen of minder mobiel worden en is bewegen soms niet meer zo vanzelfsprekend. Speciaal voor ouderen met complexe gezondheidsproblemen is er: de geriatriefysiotherapeut. De geriatriefysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor:

  • mensen met een hoge biologische leeftijd
  • mensen die door een ziekte met vroegtijdige ouderdomsklachten te maken krijgen, zoals bijvoorbeeld dementie, de ziekte van Parkinson, een beroerte of een gebroken heup.

Cliënten krijgen van de fysiotherapeut bij Janssen van Dijke vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

De geriatriefysiotherapeut

  • heeft specifieke kennis over ouderen en de daarbij voorkomende ziektebeelden.
  • heeft als doel het bevorderen en in stand houden van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van de ouder wordende mens.
  • adviseert en begeleidt ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers, onder andere met informatie over het ziektebeeld, de vooruitzichten, behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.
  • werkt nauw samen met andere zorgverleners, zoals de huisarts, de ergotherapeut en de thuiszorg.
  • komt ook bij je thuis voor behandeling. Hiervoor is wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Overige specialisaties

Andere specialisaties dan geriatriefysiotherapie bij Janssen van Dijke zijn onder andere algemene fysiotherapiebekkenfysiotherapiecorona revalidatiedry needlingechografiegeriatrie fysiotherapielongfysiotherapiemanuele fysiotherapiemedical taping (bij hooikoorts)oedeemfysiotherapieshockwave therapie en sportfysiotherapie.

Afspraak Maken