Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Aandachtsgebieden » Reumatische klachten

Reumatische klachten

Volgens het Reumafonds hebben bijna 2 miljoen Nederlanders een vorm van reuma. Iedereen kan reuma krijgen, op elke leeftijd. Vaak wordt gedacht dat vooral oudere mensen reuma krijgen. Dat is niet zo, 61% van de mensen met reuma is jonger dan 65 jaar. Ook kinderen kunnen reuma krijgen.

Het belang van regelmatig bewegen

Juist als je reuma hebt is het belangrijk om regelmatig te bewegen. Het maakt je botten en spieren sterk en je gewrichten soepel. Je gewrichten raken niet méér beschadigd door beweging. Niet iedereen kan evenveel en even intensief bewegen. Verschillende zaken spelen daarbij een rol, zoals de conditie van je spieren en gewrichten en je conditie in het algemeen. Ook is het van belang welke vorm van reuma je hebt en of je wellicht nog andere aandoeningen of klachten hebt.

Onze fysiotherapeuten kunnen je helpen om gemakkelijker te bewegen bij reuma!

Mensen met reuma hebben baat bij fysiotherapie. Onze fysiotherapeuten in Zelhem en Hengelo (Gld) kunnen je begeleiden bij het bewegen. Zij kunnen ook helpen met het verbeteren en behouden van je kracht en stabiliteit van spieren en gewrichten en hoe je veilig kunt sporten.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Afspraak Maken