Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Trainingsprogramma’s » Diabetes trainingsprogramma

Diabetes trainingsprogramma

Het diabetes trainingsprogramma is een specifiek programma voor mensen met Diabetes Mellitus type 2 die gemotiveerd zijn om hun leefstijl aan te passen. Tijdens het programma word je begeleid door een fysiotherapeut.

Voor een gezonde leefstijl

Regelmatig bewegen en gezond eten hebben een positief effect op Diabetes Mellitus type 2. Een gezonde leefstijl:

  • helpt complicaties bij diabetes voorkomen.
  • heeft een gunstig effect op bloedglucosewaarden.
  • kan er voor zorgen dat medicatie structureel kan worden verlaagd.
  • maakt fit en zorgt voor soepele spieren en bloedvaten.
  • zorgt voor meer energie en uithoudingsvermogen.
  • helpt stress en spanning te verminderen.
  • helpt bij het behalen of behouden van een gezond lichaamsgewicht.

Het diabetesprogramma: waar en wanneer?

Tijdens dit programma wordt gewerkt met persoonlijke doelen. Een gespecialiseerde fysiotherapeut begeleidt de deelnemers op een verantwoorde manier naar een gezonde leefstijl. De trainingen vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Ambachtsweg 16 in Zelhem. In overleg wordt gekeken wanneer en op welk tijdstip je kunt starten. Wekelijks train je op hetzelfde moment.

Vergoeding

Deelname aan het diabetes trainingsprogramma, onder fysiotherapeutische begeleiding, wordt in veel gevallen vergoed vanuit de aanvullende verzekering, afhankelijk van het soort polis of pakket van je zorgverzekeraar. Informeer bij je zorgverzekeraar of je een (gedeeltelijke) vergoeding krijgt bij deelname aan dit trainingsprogramma.

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij of fit

Binnen 1 minuut geregeld

Verdere trainingsprogramma’s 

Naast het Diabetes trainingsprogramma dat we aanbieden bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten zijn er nog een aantal andere trainingsprogramma’s welke worden aangeboden. De programma’s zijn gericht op uiteenlopende doelgroepen.

Onder de trainingsprogramma’s die wij aanbieden vallen onder andere Medische FitnessOp Adem KomenLeefstijl (GLI), en het RUGFIT programma.

Naast bovenstaande trainingsprogramma’s bieden we het ParkinsonHartreactivatieLongreactivatie55 plus en het Claudicatio programma aan.

Afspraak Maken