Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Trainingsprogramma’s » Leefstijlprogramma (GLI)

Leefstijlprogramma (GLI)

Dit leefstijlprogramma, ook gecombineerde leefstijl interventie (GLI) genoemd, is bedoeld voor mensen met een verhoogd gewichtsgerelateerd gezondheidsrisico. Er is tijdens dit programma aandacht voor leefstijl, voeding en gedrag. Je krijgt begeleiding en advies op het gebied gezond bewegen en voeding en eetgewoontes

Doel

Het doel van dit programma is het verkrijgen én behouden van een gezonde leefstijl.

Waar en wanneer?

De trainingen vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Ambachtsweg 16 in Zelhem. In overleg wordt gekeken wanneer en op welk tijdstip je kunt starten. Wekelijks train je op hetzelfde moment.

Vergoeding 

Deelname aan dit leefstijl programma wordt in veel gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Je hebt hiervoor wel een verwijzing nodig van je huisarts of specialist. Hij of zij kan je verwijzen bij de diagnose overgewicht of obesitas.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Veelgestelde vragen over GLI

We krijgen veel vragen over het GLI-programma. Daarom hebben we hieronder vragen die veel gesteld worden alvast voor je beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je deze uiteraard alsnog aan ons stellen!

Waar moet ik aan voldoen om deel te nemen?

– Een BMI van 30 of hoger

– Een BMI van 25 met minstens 1 contra-indicatie (verhoogde bloeddruk, Diabetes Mellitus type 2, hartklachten, …)

Hoe meld ik me aan voor het GLI programma?

U meld zich bij uw huisarts. Deze zal een digitale verwijzing sturen naar ons via een beveiligd platform (VIPlive), hierna zult u van ons een brief per (mail/post?) ontvangen waarin uitgelegd wordt hoe de verdere procedure verloopt.

Wanneer start de volgende groep?

Hier is geen vaste tijd aan te koppelen. Wanneer wij 12 deelnemers hebben nodigen wij u samen met uw partner uit voor een kick-off, hier vertellen wij hoe het programma eruit ziet en plannen wij de intakes met u in.

Ik sta al een tijdje op de wachtlijst maar ik hoor al een tijdje niks, hoe kan dit?

Wij kunnen pas starten met een groep als er voldoende aanmeldingen zijn. Wij hebben geen directe invloed op het aantal aanmeldingen, hierdoor kan het soms wat langer duren voor de groep start.

Kan ik bij jullie gratis sporten met een GLI-indicatie?

Nee. Het GLI-programma is een geprotocolleerd programma waarin het bevorderen van de leefstijl voorop staat. Het is niet de bedoeling dat u tijdens de bijeenkomsten een uurtje komt sporten.
Wij richten ons op voorwaarde scheppend bewegen, het bevorderen van het voedingspatroon, het slaap/rust ritme en andere componenten die te maken hebben met leefstijl.

Met welke disciplines krijg ik te maken tijdens het programma?

U ziet tijdens het programma:

  • Beweegspecialist (fysiotherapeut)
  • Diëtist
  • Leefstijlcoach

Wanneer krijg ik het medicijn Liraglutide (merknaam Saxenda) vergoed?

Door op deze link (https://www.zorgwijzer.nl/zorgverzekering-2023/medicijn-obesitas-vanaf-1-april-vergoed-door-zorgverzekering) te klikken komt u op de site van zorgwijzer. Hier wordt uitgelegd wanneer u eventueel in aanmerking kunt komen voor het medicijn Liraglutide.

Bij wie moet ik zijn met vragen over de GLI bij Janssen van Dijke?

Vragen over verzekering: Jolanda

Vragen over het programma: Remco

Vragen over leefstijl/bewegen: Remco

Vragen over voeding: Hilde

Vragen over coördinatie: Remco

Afspraak Maken