Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Trainingsprogramma’s » Claudicatio trainingsprogramma

Claudicatio trainingsprogramma

Het claudicatio trainingsprogramma is een specifiek programma voor mensen met Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd. Bij Claudicatio Intermittens zijn de slagaderen van de benen vernauwd door verkalking van de aderen. Deze vernauwing zorgt ervoor dat de spieren in de benen te weinig zuurstof krijgen tijdens lopen. Dit geeft pijnklachten in de benen, die afnemen tijdens rust en stilstaan (voor een etalage). Toch is het heel belangrijk om te blijven bewegen en kan er met training verbetering bereikt worden.

Doel

Het claudicatio trainingsprogramma heeft tot doel de pijnvrije en de maximale loopafstand te verbeteren.

Waar en wanneer?

De trainingen vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Ambachtsweg 16 in Zelhem. In overleg wordt gekeken wanneer en op welk tijdstip je kunt starten. Wekelijks train je op hetzelfde moment.

Vergoeding 

Deelname aan het claudicatio trainingsprogramma wordt in veel gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie over deze vergoeding kun je terecht bij je fysiotherapeut of je zorgverzekeraar.

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij of fit

Binnen 1 minuut geregeld

Claudicatio specialisten

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Valerie-van-Hul-400x400-1

Valerie van Hul

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Remco-van-Reen-400x400-1

Remco van Reen

Fysiotherapeut

Meer informatie

Andere trainingsprogramma’s bij Janssen van Dijke

Bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten bieden we naast Claudicatio nog andere trainingsprogramma’s aan. Medische fitnessOp Adem Komen en RUGFIT zijn hier een voorbeeld van.

Naast bovenstaande programma’s bieden we het ParkinsonHartreactivatieLongreactivatie en het Diabetes trainingsprogramma aan.

Afspraak Maken