Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Preventie » Valpreventie voor ouderen

Valpreventie voor ouderen

Een val op oudere leeftijd heeft vaak grote gevolgen. Veel valongelukken gaan met letsel gepaard. Hierdoor kunnen ouderen hun zelfredzaamheid tijdelijk of voorgoed verliezen. Om dit te voorkomen bieden wij het programma valpreventie voor ouderen aan. Dat is een wetenschappelijk onderbouwd programma voor 75-plussers en wordt gegeven door speciaal opgeleide fysiotherapeuten.

Doelgroep van het programma valpreventie

Het programma valpreventie is bedoeld voor mensen van 75 jaar en ouder die:

  • in het afgelopen jaar gevallen zijn en / of
  • moeite hebben met lopen en balans en / of
  • valangst hebben.

Met dit programma, dat wordt begeleid door gespecialiseerde fysiotherapeuten, wordt beoogd de gezondheid van ouderen in Zelhem en omgeving te bevorderen, zodat (kwetsbare) ouderen in Zelhem langer in hun eigen omgeving kunnen wonen en regie kunnen (be)houden op de invulling van hun eigen leven. Ook kan het programma oudere mensen stimuleren weer meer te gaan bewegen middels wandelen of andere activiteiten.

Doel van het programma valpreventie

  • Je spierkracht, balans en coördinatie verbetert.
  • De angst om te vallen vermindert.

Neem contact op met uw huisarts of thuiszorgorganisatie

Bent u in de afgelopen 12 maanden gevallen en/of heeft u moeite met lopen, balans  en/of heeft u angst om te vallen dan zou u ook in aanmerking kunnen komen voor het programma. Of kent u iemand die deze problemen ervaart? Neem dan contact op met de huisarts of met de thuiszorgorganisatie. De fysiotherapeut bij Janssen van Dijke helpt graag.

Afspraak Maken