Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Overgewicht is een probleem dat veel voorkomt in Nederland. In 2017 had bijna de helft van de Nederlanders van 18 jaar en ouder matig of ernstig overgewicht. Heb jij overgewicht en wil je daaraan werken met een team van specialisten? Je kunt aansluiten bij een twee jaar durend programma aan je leefstijl te verbeteren. Resultaat: je voelt je fitter, een betere gezondheid en gewichtsafname. De kosten van dit programma worden in veel gevallen volledig vergoed vanuit de basisverzekering zonder dat je eigen risico wordt aangesproken. Dit is de kans om met een bewezen effectief programma te starten!

SLIMMER

Het programma met de naam SLIMMER wordt in de gemeente Bronckhorst ingezet als onderdeel van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Samen met een leefstijlcoach, diëtiste en een fysiotherapeut werk je in twee jaar naar verbeteringen op het gebied van leefstijl. In het SLIMMER traject trek je in een groep van ongeveer 12 deelnemers gezamenlijk op om je eigen gesteld doelen te bereiken. Er is met name aandacht voor:

  • gezonde eetgewoontes
  • een gezond beweegpatroon en
  • hoe om te gaan met zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, zoals stress en slaapgebrek.

Kortom, vanuit verschillende invalshoeken wordt samen gekeken hoe je het beste je eigen leefstijl kunt verbeteren. Alles om ook na de twee jaar zo lang mogelijk fit en gezond door het leven te gaan.

Wanneer kom je in aanmerking voor het programma SLIMMER? 

Helaas komt niet iedereen met overgewicht in aanmerking voor het programma SLIMMER. SLIMMER richt zich op volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) en een verhoogd risico op type 2 diabetes of hart- en vaatziekten en volwassenen met obesitas (BMI 30-40), die in staat zijn een leefstijlprogramma te volgen. Om te weten of je in aanmerking komt om het traject SLIMMER te mogen volgen, kun je het best je eigen huisarts benaderen.

Meer informatie?

Mocht je aanvullende informatie willen hebben, dan kun je altijd contact op nemen met Leefstijl Centrum Oost (LCO), onderdeel van Janssen van Dijke Fysiotherapeuten, bereikbaar op telefoonnummer 0314 – 625 150 of via e-mail remco.van.reen@leefstijlcentrum-oost.nl. Ook je huisarts of praktijkondersteuner kunnen er meer over vertellen.

Afspraak Maken