Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Ademtherapie » Ademtherapie Doetinchem

Ademtherapie Doetinchem

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Ademtherapie Doetinchem

Iedereen haalt adem, maar niet iedereen ademt op de ‘’juiste’’ manier. Wanneer er niet ‘’juist’’ of verkeerd geademd wordt, dan kan dit leiden tot verschillende klachten en stressvolle situaties. 

Een afwijkende adem stijl kan leiden tot kortademigheid, druk op de borst, een opgejaagd gevoel, benauwdheid en nog vele andere klachten. 

Herken je je in deze klachten en ben je op zoek naar een ademtherapeut in de omgeving van Doetinchem? Dan kan ademtherapeut Remco van Reen van Janssen van Dijke fysiotherapeuten je goed verder helpen. 

Remco heeft jarenlange ervaring met het geven van ademtherapie in verschillende vormen en aan verschillende doelgroepen; kinderen, volwassenen, maar ook ouderen met longklachten zoals COPD of Covid-19.

Wat houdt ademtherapie in?

Tijdens ademtherapie bij Janssen van Dijke leer je over ademhaling; wat gebeurt er als ik ademhaal en hoe staat mijn ademhaling op dit moment in verhouding tot een optimale ademhaling? 

Daarna ga je met ademtherapeut Remco aan de slag en krijg je tools mee om zelfredzaam te worden op het gebied van ademhaling wanneer je moeite hebt met je ademhaling tijdens situaties in het dagelijks leven.

Uiteraard ga je het gebruik van de tools oefenen met Remco in zowel eenvoudige als uitdagende situaties. Daarna ben je klaar voor de uitdaging tijdens dagelijkse situaties.

Het door Janssen van Dijke ontwikkelde ademhalingsprotocol (h2)

De gespecialiseerde fysiotherapeuten binnen Janssen van Dijke hebben een aantal jaar geleden een protocol ontwikkeld voor ademtherapie dat is opgesteld op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten binnen het vakgebied. Het protocol bestaat in totaal uit zes behandelingen waarin theorie en praktijk zich afwisselen. 

Ademtherapeut Remco van Reen geeft aan dat hij zonder uitzondering een zeer duidelijke vooruitgang ziet bij deelnemers aan het protocol. Tijdens het protocol wordt er een inzicht meegegeven aan de mensen waar ze de rest van hun leven baat bij hebben.

Afspraak maken

Kunnen we je helpen bij (een van bovenstaande) klachten? Bel het directe nummer: 0314-625150 of vul het contactformulier in. Gemiddeld genomen wordt Janssen van Dijke beoordeeld met een 8,9.

Waar heb je klachten?

Rugklachten

Nekklachten

Overige klachten

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Veelgestelde vragen over ademtherapie

Ademtherapie is nog een relatief onbekend gebied in fysiotherapie land. Daarom zou het erg logisch zijn wanneer je nog één of meerdere vragen hebt over ademtherapie en aanverwante zaken. 

Hieronder hebben we daarom alvast een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord.

Ik kom zelf uit Doetinchem, waar bieden jullie ademtherapie aan?

Ademtherapie bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten wordt aangeboden in Zelhem. Zelhem ligt op ongeveer 10 minuten rijden vanaf Doetinchem. Op onze praktijk helpen we wekelijks mensen uit Doetinchem en de Achterhoek middels ademtherapie.

Kan ik met een verwijzing vanuit Doetinchem ademtherapie volgen in Zelhem?

Met een verwijzing van de huisarts in Doetinchem voor ademtherapie kun je ook behandeld worden bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten in Zelhem. Neem even contact op met de secretaresse of vul een afspraak maken formulier in. We helpen je vanaf hier graag verder met het inplannen van een afspraak op een moment dat het voor jou goed uitkomt.

Wordt ademtherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Ademtherapie wordt, net als alle andere fysiotherapeutische behandelingen, vergoed door de zorgverzekeraar wanneer je aanvullend verzekerd bent. Wanneer je niet aanvullend verzekerd bent dan raden we je wel aan om het gehele protocol van zes behandelingen te volgen, je bent dan namelijk bijna verzekerd van een zeer sterke vooruitgang van je ademhaling in verschillende situaties.

Hoe weet ik of mijn klachten bij ademtherapie passen?

Op onze ademtherapie overzichtspagina hebben we de meest voorkomende klachten voor je op een rijtje gezet. Staat jouw klacht hier niet bij en heb je toch het vermoeden dat ademtherapie je zou kunnen helpen? Stel je vraag dan gerust aan ademtherapeut Remco van Reen. Hij beantwoordt graag al je vragen. 

Mijn kind is kortademig, zou ademtherapie kunnen helpen?

Bij Janssen van Dijke helpen we veel kinderen in de leeftijdscategorie van 12 tot en met 16 jaar. Kortademigheid is iets dat voorkomt bij kinderen uit deze leeftijdscategorie. 

In veel gevallen is het een ‘’probleem’’ dat relatief eenvoudig verholpen kan worden middels ademtherapie en de levenskwaliteit zeer sterk verbeterd.

Ik heb last van hyperventilatie, past ademtherapie hierbij?

Wanneer je hyperventileert dan betekent dit eigenlijk dat er teveel adem wordt gehaald. Uitademen is zeer belangrijk bij hyperventilatie. Ademtherapie werkt erg goed in het geval van hyperventilatie, aldus ademtherapeut Remco van Reen.

Hoe lang duurt een ademtherapie behandeling?

Een ademtherapie behandeling duurt even lang als een reguliere fysiotherapie zitting. Bij Janssen van Dijke is de duur van één behandeling gemiddeld genomen zo’n 30 minuten. In sommige gevallen duurt de intake iets langer.

Afspraak Maken