Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Fysiotherapie Doetinchem » Oedeemtherapie Doetinchem

Oedeemtherapie Doetinchem

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Oedeemtherapie Doetinchem

Woon je in Doetinchem en ben je op zoek naar een een oedeemtherapeut? Dan kunnen we je goed helpen Bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Gespecialiseerd fysio Sandra Neijssel heeft jarenlange ervaring met Oedeemfysiotherapie. Je kunt bij Sandra terecht bij vochtophoping in het lichaam.

Samenwerkingen

Oedeemtherapeute Sandra werkt nauw samen met andere zorgverleners om jou op de best mogelijke manier te kunnen helpen, denk hierbij aan een oncoloog of specialisten in het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem.

Hoe gaat oedeemtherapie in zijn werk?

Wanneer de aan- en afvoer van vocht niet meer in de juiste balans is dan kan dit ertoe leiden dat er vocht achterblijft in het weefsel.

Als belangrijkste doel heeft de oedeemtherapeut om het afvoeren van vocht te stimuleren met behulp van oefentherapie.

Manuele lymfedrainage

Middels lymfdrainage, een speciale massagetechniek, wordt vocht afgevoerd naar plaatsen in het lichaam waar de afvoer van vocht naar behoren functioneert. Via deze weg kan het overmatige vocht dan afgevoerd worden.

Verder worden hulpmiddelen als kousen, bandages en tape ingezet om de ophoping van vocht tegen te gaan of een situatie te stabiliseren.

Zelf aan de slag met oefeningen

Vocht afvoeren kan ook via de volgende methoden waar je zelf mee aan de slag gaat:

  • algemene oefeningen
  • oefeningen gericht op de ademhaling
  • oefeningen welke zich richten op bepaalde spieren in het lichaam welke functioneren als een soort pomp. Zo kan er via deze spieren vocht worden afgevoerd via lymfe- en bloedbanen

Afspraak maken

Wil je een afspraak maken met specialist Sandra? Dat kan via de knop hieronder of door op het telefoonnummer te klikken. Is er nog iets onduidelijk of heb je een vraag voor Sandra? Bel dan gerust even, Sandra helpt je graag.

Waar heb je klachten?

Rugklachten

Nekklachten

Overige klachten

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Veelgestelde vragen

Mogelijk heb je nog een aantal vragen over de praktijk en hoe een behandelcyclus er bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten uitziet.

Daarom hebben we hieronder alvast een aantal vragen voor je beantwoord. Heb je nog aanvullende vragen (voor Sandra)? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ik kom uit Doetinchem, ben ik dan ook welkom in de praktijk?

We zijn dan wel gevestigd in Zelhem en Hengelo (Gld), maar we helpen je graag verder wanneer je in Doetinchem woont. Wekelijks komen uit mensen uit Doetinchem en andere plaatsen bij ons over de vloer voor oedeemtherapie of een andere behandeling

Hoe snel kan ik behandeld worden?

Als Plus praktijk zijnde streven we er bij Janssen van Dijke naar om je binnen 1 werkdag te behandelen wanneer dat gewenst is. Wanneer de haast niet zo groot is dan kun je eigenlijk altijd binnen een week bij ons terecht.

Ik wil graag door Sandra behandeld worden, kan dat?

Wanneer je voorkeur hebt voor een bepaalde fysiotherapeut dan proberen we hier altijd rekening mee te houden. Wanneer we denken dat een andere fysio beter past bij de behandeling van jouw klachten, dan zullen we dit ook aangeven.

Waar zijn jullie gevestigd?

De fysiotherapiepraktijk welke het dichtst in de buurt van Doetinchem is gevestigd is onze praktijk in Zelhem. Vanaf Doetinchem is het een kleine tien minuten rijden naar de praktijk aan de Ambachtsweg 16.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het is onduidelijk hoeveel oedeemtherapie behandelingen je precies nodig hebt. Tijdens de intake heb je alle ruimte om vragen te stellen over het aantal behandelingen dat je nodig zult hebben aan oedeemtherapeute Sandra.

Afspraak Maken