Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Fysiotherapie Doetinchem » Oefentherapie Doetinchem

Oefentherapie Doetinchem

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Oefentherapie bij Janssen van Dijke

Binnen onze praktijk in de buurt van Doetinchem vinden we het cruciaal om oefentherapie in de eerste fase individueel aan te bieden. Omdat elke klacht anders is, verdient elke patiënt een persoonlijke aanpak. Je krijgt van ons daarom altijd een op maat gemaakt trainingsschema met oefeningen. Het trainingsschema wordt opgemaakt op het moment dat de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld.

Oefentherapie is een essentieel onderdeel van vrijwel elke behandeling. Het verbetert je conditie, kracht in de spieren, de mate waarin je stabiel bent, mobiliteit, snelheid en uithoudingsvermogen, waardoor toekomstige klachten kunnen worden voorkomen. Oefentherapie kan ook indirect worden gebruikt om pijn te verminderen, bij revalidatie na een operatie of als valpreventie.

Bij de start worden de oefeningen onder begeleiding van een fysiotherapeut uitgevoerd. Als de uitvoering van de oefeningen goed is, kun je thuis zelfstandig oefenen. Tijdens de bezoeken aan de fysiotherapeut worden de oefeningen geëvalueerd en bijgesteld.

Gebruik van materialen

We vinden het belangrijk dat patiënten zo veel mogelijk gebruik maken van hun eigen lichaamsgewicht en losse materialen bij het trainen van kracht, stabiliteit en coördinatie. Het gebruik van fitnessapparatuur kan de beweging sturen, waardoor de stabiliteit en coördinatie van het lichaam niet optimaal worden benut. Als het doel is om klachten te verminderen of te voorkomen, is het aan te bevelen om zo veel mogelijk te trainen met de juiste oefeningen. Dit bereiken we door een gepersonaliseerd en op maat trainingsschema aan te bieden.

Maak een afspraak

Kunnen we je helpen bij klachten? Bel het directe nummer: 0314-625150 of maak een afspraak.

We worden beoordeeld met een 9,2

De oefentherapeuten

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Wanneer kan oefentherapie helpen?

Oefentherapie kan in veel verschillende situaties helpen. Het kan bijvoorbeeld helpen bij het verbeteren van de fysieke conditie, het verminderen van pijn, het bevorderen van het herstel na een operatie of blessure, het voorkomen van toekomstige klachten, en het verbeteren van de coördinatie en balans. Oefentherapie kan ook effectief zijn bij het verminderen van de symptomen van chronische aandoeningen, zoals artritis en fibromyalgie, en het verbeteren van de kwaliteit van leven bij mensen met een beperking. Twijfel je of oefentherapie past bij jouw klachten? Overleg dan met de fysiotherapeut om te bepalen of oefentherapie geschikt is voor jouw specifieke situatie.

Faciliteiten bij Janssen van Dijke

Binnen onze praktijk hebben we de ideale faciliteiten om oefentherapie in verschillende vormen te volgen. Binnen de oefenzaal kun je aan de slag met verschillende cardiovormen, krachtoefeningen en stabiliteitsoefeningen. Hieronder volgt een beknopt overzicht van de mogelijkheden qua faciliteiten in onze oefenzaal:

  • Fietsen
  • Oefeningen met halters en/of dumbbells
  • Parcours waar geoefend kan worden
  • Ballen om de stabiliteit mee te trainen
  • Enkele apparaten om kracht mee op te bouwen

Veelgestelde vragen

Logisch dat je nog wat vragen hebt, je komt waarschijnlijk niet iedere week bij de fysiotherapeut. Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Mocht je toch nog een of meerdere persoonlijke vragen hebben, dan kun je altijd voorleggen bij een van onze fysio’s, of dit nu per e-mail, telefoon of contactformulier is.

Kan ik ook terecht voor medische fitness?

Je kunt in onze oefenzaal, naast voor oefentherapie, ook terecht voor medische fitness. Tijdens medische fitness ben je eigenlijk ook bezig met oefentherapie, maar je traint dan zelfstandig onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er is op het moment van medische fitness een fysiotherapeut in de zaal welke ondersteuning biedt op het moment dat je ondersteuning nodig hebt.

Hoeveel behandelingen oefentherapie heb ik nodig?

Het aantal benodigde behandelingen is afhankelijk van de klachten die je hebt en zou willen verhelpen met oefentherapie. Nadat de oefentherapeut een diagnose heeft gesteld kan de fysio ongeveer aangeven hoeveel behandelingen qua oefentherapie er ongeveer nodig zullen zijn.

Afspraak Maken