Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Wil je graag aan de slag met je gezondheid? Heb je door de jaren geleerd dat en/of ervaren dat een crashdieet je op lange termijn niet helpt om je gewicht te verlagen? Wil je je graag fitter voelen en lekkerder in je vel zitten? Dan is het GLI-programma iets voor jou! In deze blog vertelt Hans Rebers, diëtist bij Diëtheek Nederland wat dit traject inhoudt.

Gecombineerde leefstijl interventie

Misschien heb je er wel eens van gehoord: de Gecombineerde Leefstijl Interventie. Of GLI, in het kort. Het is een unieke samenwerking tussen de diëtist, fysiotherapeut en leefstijlcoach. Binnen de gemeente Bronckhorst wordt het leefstijlprogramma met de naam SLIMMER ingezet.

Het doel van de GLI is om je op weg te helpen naar duurzame gedragsverandering. Niet lijnen dus, maar stap voor stap nieuwe, gezonde gewoonten aanleren. Gewoonten die je de rest van je leven vol kan houden. In onderstaande video vertellen diëtist (Elza Kips) en fysiotherapeut (Wytse Brongers) je er meer over hoe dat werkt in de GLI Slimmer: https://www.youtube.com/watch?v=suBTQ5O4y68

Je staat er niet alleen voor

Natuurlijk, gedragsverandering moet uiteindelijk uit jezelf komen. Dus als je aan de GLI meedoet, moet je zelf aan de slag. Maar je staat er niet alleen voor! Niet alleen word je geholpen door de diëtist, fysiotherapeut en leefstijlcoach: ook de groep ondersteunt je. Je begint samen aan een traject van maximaal 2 jaar. Samen vier je successen, denk je na over huidige en toekomstige valkuilen. Van veel deelnemers horen we terug dat de groepsaanpak helpt om gefocust en gemotiveerd te blijven. Door bijvoorbeeld een groepsapp te maken, kunnen dingen met elkaar gedeeld worden. Dingen waar je trots op bent bijvoorbeeld, maar ook dingen die even wat minder gaan. In dit filmpje delen enkele deelnemers hun ervaringen:

Is GLI iets voor jou?

Alle GLI-programma’s worden volledig vergoed vanuit de basisverzekering en gaat niet ten koste van het eigen risico. Bij Janssen van Dijke bieden we uiteraard ook GLI aan. We hebben een speciale pagina geschreven over wanneer je in aanmerking komt om deel te nemen aan het GLI-programma. Via deze pagina kun je je ook inschrijven voor het GLI programma binnen onze praktijk.

Afspraak Maken