Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Ademtherapie » Ademtherapie bij Corona (Covid-19)

Ademtherapie bij Corona (Covid-19)

Mensen die last hebben van hun ademhaling ten gevolge van Corona (Covid-19) kunnen door de ademtherapeut geholpen worden.

Sommige patiënten, welke voorheen zonder long- en/of benauwdheidsklachten door het leven gingen, hebben na het doormaken van Corona (Covid-19) opeens last van kortademigheid of benauwdheidsklachten. Dit valt te verklaren, de reguliere Corona patiënt maakt in principe een longontsteking door.

Ademtherapeut Remco van Reen:

‘’Bij een longontsteking is er daadwerkelijk een ontsteking in de longen en vindt er een verbindweefseling plaats in de longen. Er wordt vaak veel gehoest voor een langere tijd. Hierdoor is het ademhalingspatroon na de doorgemaakte Corona (Covid-19) besmetting anders dan voorheen. Omdat het ademhalingspatroon veranderd is kan het zo zijn dat er ademhalingsproblemen ervaren worden.’’

Remco geeft aan dat de reguliere mens in veel gevallen al niet optimaal ademhaalt, echter hebben we veel marge en buffer rondom de ademhaling. We kunnen onszelf dus veel permitteren als het om een ademhaling gaat welke niet optimaal is. Wanneer de ademhaling niet optimaal is en er dan ook nog eens een vervelende Corona besmetting wordt doorgemaakt dan zou dit ertoe kunnen leiden dat grens van de buffer bereikt wordt en er een ademhalingsprobleem ontstaat.

Mensen met dergelijke ademhalingsproblematiek gaan vaak zelf op zoek naar hoe ze met kortademigheid of benauwdheidsklachten om zouden kunnen gaan. Het gaat in dit geval niet om mensen welke op de Intensive Care (IC) hebben gelegen.

Hoe gaat ademtherapie in zijn werk als het om Corona (Covid-19) gaat?

In basis is er bij Janssen van Dijke al een apart behandeltraject opgericht voor Long COVID patiënten vanuit fysiotherapie.

Patiënten worden een half jaar begeleid op verschillende vlakken. Binnen deze algehele therapie kent ademtherapie ook zijn plaats.

Het hangt er in het geval van Corona (Covid-19) maar net vanaf waar de persoon in kwestie problemen mee heeft. Zo heeft de ene persoon meer problemen met inspanning terwijl een ander persoon juist meer problemen heeft met de ademhaling. Op basis van de problematiek wordt dan beslist in hoeverre ademtherapie een goed idee is.

Ben je op zoek naar een ademtherapeut die je kan ondersteunen in de omgeving van Doetinchem? Dan kunnen we je goed verder helpen.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Afspraak Maken