Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Bekkenfysiotherapie » Bekkenfysiotherapie bij mannen

Vaak zijn het mannen met plasklachten die langskomen bij de bekkenfysiotherapeut(e), bijvoorbeeld wanneer zij denken dat er iets aan de hand is met hun prostaat. In veel gevallen is dit niet zo, een te hoge spanning in de bekkenbodem blijkt dan de boosdoener te zijn.

Wat zijn de meest voorkomende klachten bij bekkenfysiotherapie voor mannen?

Klachten waarmee mannen bij de bekkenfysiotherapeut(e) langskomen zijn plasklachten, pijn rondom de edele delen (bijvoorbeeld pijn in de testikels of pijn in het topje van de penis), erectieproblemen of te vroeg klaarkomen. Daarnaast hebben pijn in de onderrug of pijn in de liezen ook in sommige gevallen de bekkenbodem als oorzaak wanneer er een triggerpoint uitstraalt.

Te hoge spanning in de bekkenbodem is vaak de oorzaak van deze problemen. Vanuit het onderzoek door de bekkenfysiotherapeut(e) worden er handvatten aan de patiënt aangereikt om met deze spanning in de bekkenbodemspieren om te gaan.

Wacht niet te lang met klachten

Volgens bekkenfysiotherapeute Valerie van Hul zijn er veel mannen met dergelijke (pijn)klachten maar het is niet iets waar zomaar over gepraat wordt. Je spreekt het immers makkelijker uit wanneer je pijn in je rug hebt dan in je testikels of penis.

Daardoor lopen mannen vaak onnodig lang door met klachten. Ben je woonachtig in de omgeving van Doetinchem? Dan helpt bekkenfysiotherapeut(e) Valerie je graag verder bij klachten.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Afspraak Maken