Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Fysiotherapie Doetinchem » Bekkenfysiotherapie Doetinchem

Bekkenfysiotherapie Doetinchem

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Bekkenfysiotherapie Doetinchem

Sinds 2009 wordt de bekkenfysiotherapie gegeven door Valerie Van Hul. In 2012 behaalde zij de mastertittel en mag zich sindsdien Master of specialized Physical Therapy binnen de bekkenfysiotherapie noemen, afgekort MSPT bekkenfysiotherapeute.

Valerie behandelt patiënten uit de hele omgeving Achterhoek en heeft nauwe contacten met de verwijzers vanuit het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem. Valerie is 2 dagen per week bij ons aanwezig in onze vestiging te Hengelo (Gld) en Zelhem.
 

Wanneer wordt bekkenfysiotherapie toegepast?

De meest voorkomende klachten, waarmee men naar de bekkenfysiotherapeute gaat of verwezen wordt, zijn:

 • Incontinentieklachten, waaronder urineverlies, ontlastingsverlies, het niet kunnen ophouden van windjes
 • Zwangerschapsgerelateerde klachten. De meest bekende is bekkenpijn, in het verleden ook wel instabiliteit genoemd
 • Verzakkingsklachten
 • Obsipatieklachten of andere darm-gerelateerde klachten
 • Seksuele problematiek, waaronder pijn bij het vrijen of erectiestoornissen
 • Pijnklachten in het buik- en bekkengebied. Ook pijn aan de geslachtsdelen valt hieronder.
 • Prostaatproblemen, waaronder plasproblemen
 • Terugkerende blaasontstekingen
 • Aandrangklachten (aandrang om te plassen of poepen)

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Valerie stelt je vragen en doet gericht onderzoek om de oorzaak van het probleem te bepalen. Samen met zal zij met jou een behandelplan opstellen om op een zo efficiënt mogelijke wijze je klachten aan te pakken. Een behandeling bekkenfysiotherapie bestaat on andere uit:

 • Geven van specifieke adviezen (toiletadviezen, vochtintake, adviezen omtrent dagelijks leven en gebruik bekkenbodem)
 • Ademhaling, met name de buikademhaling. De bekkenbodem staat namelijk in directe verbinding met de buikademhaling
 • Het leren voelen, aan- en ontspannen van de bekkenbodem. Daar waar nodig spierversterkende oefeningen of ontspanningsoefeningen. Ook coördinatieoefeningen behoren tot de bekkenbodespiermoefeningen
 • Stabiliteitsoefeningen gericht op het bekken en de lage rug, ook wel core stability genoemd
 • Adviezen om pijnklachten bij bekkenpijn tijdens de zwangerschap te voorkomen of verminderen
 • Een meting van de bekkenbodemspieren middels biofeedback (een apparaat welke in een grafiek de spierspanning van de bekkenbodem weergeeft).

Maak een afspraak

Kunnen we je helpen bij klachten? Bel het directe nummer: 0314-625150 of maak een afspraak.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1

Waar heb je klachten?

Rugklachten

Nekklachten

Overige klachten

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Bekkenfysiotherapie in omgeving Doetinchem

Onze bekkenfysiotherapeute heeft nauw contact met de verwijzers vanuit Doetinchem, middels het urogynaecologische overleg. Dit is een overleg tussen urologen, gynaecologen, continentieverpleegkundigen en bekkenfysiotherapeuten uit de regio.

Dit overleg vindt plaats in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Soms zijn er net een paar extra ogen nodig wanneer er belangrijke zaken zijn om te bespreken om een behandeling te voorspoedigen. Ook mede collega’s bekkenfysiotherapeuten denken hierbij mee. Deze samenwerking geeft een positieve bijdrage aan de behandelingen die ik geef en zorgt het voor up-to-date kennis op het gebied van bekkenfysiotherapie.

Samenwerking met collega’s in de praktijk

Naast het nauwe contact met verwijzers vanuit Doetinchem, werk ik ook nauw samen met mijn directe collega’s binnen de praktijk. De samenwerking tussen o.a. bekkenfysiotherapie en manuele therapie is heel belangrijk. Zo kunnen bijvoorbeeld klachten vanuit de rug voortkomen vanuit de bekkenbodem en andersom kunnen bekkenbodemklachten voortkomen vanuit problematiek in de rug.

De bezenuwing van de bekkenbodem en de blaasorganen bevindt zich namelijk onderin de rug. Een lage rug blokkade kan ertoe leiden dat een zenuw klem komt te zitten en zo bijvoorbeeld plots urineverlies veroorzaken. Maar andersom kan een te hoge spierspanning in de bekkenbodem ertoe leiden dat iemand pijnklachten ontwikkelt in de lage rug.

Een ogenschijnlijk klein probleem kan dus multidisciplinair zijn waardoor de behandeling beter verloopt wanneer twee specialisten naar het probleem kijken.

Valerie streeft ernaar om kwaliteit te leveren en haar patiënten tevreden te stellen. Heb je vragen over een bepaalde klacht en twijfel je of de bekkenfysiotherapeute jou hierbij kan helpen, aarzel dan niet om vrijblijvend informatie te vragen. Valerie staat je graag te woord, en indien nodig, verwijst zij je door naar de juiste behandelaar. Mocht een andere vorm van fysiotherapie beter passen bij jouw klachten, dan zal Valerie dit ook aangeven. Janssen van Dijke is naar bekkenfysiotherapie onder andere gespecialiseerd in shockwave therapieechografie sportfysiotherapie en dry needling.

Bekkenfysiotherapeute Valerie

Valerie is met veel enthousiasme in 2006 bij ons team gekomen en heeft zich, na het vertrek van Julienne in 2009, gericht op de bekkenfysiotherapie. Bekkenfysiotherapie is een zeer brede term. De bekkenfysiotherapeute behandeld niet alleen vrouwen, maar ook mannen. Ook kinderen kunnen doorverwezen worden naar de bekkenfysiotherapeute. Hiervoor is dan een aanvullende opleiding gedaan. Kinderen (m.n. kinderen < 12 jaar, oudere kinderen gaat in overleg) worden door Valerie doorverwezen naar gespecialiseerde kinderbekkenfysiotherapeuten in de regio Doetinchem. Dit om een zo goed mogelijke behandeling te kunnen voorzien. Uiteraard denken we in ieder geval graag met je over de problematiek, ook wanneer het een kind betreft.

We verwelkomen wekelijks cliënten uit de Achterhoek en omgeving Doetinchem (de HuetDichteren en Overstegen).

Afspraak Maken