Bekkenfysiotherapie Doetinchem

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Ik wil een afspraak maken

(Binnen 1 minuut geregeld)

Bekkenfysiotherapie Doetinchem

Bekkenfysiotherapie Doetinchem

Janssen van Dijke Fysiotherapeuten is binnen de Achterhoek reeds 40 jaar een begrip. Patiënten komen van Doetinchem en omstreken naar onze praktijk vanwege de geleverde kwaliteit. De praktijk heeft meerdere specialisaties, waarvan bekkenfysiotherapie er één is.

Sinds 2009 wordt de bekkenfysiotherapie geleverd door Valerie Van Hul. In 2012 behaalde zij de mastertittel en mag zich sindsdien Master of specialized Physical Therapy binnen de bekkenfysiotherapie noemen, afgekort MSPT bekkenfysiotherapeute.

Zij behandelt patiënten uit de gehele omgeving Achterhoek en heeft nauwe contacten met de verwijzers vanuit het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem. Valerie is 2 dagen in de week bij ons aanwezig in onze vestiging Hengelo en Zelhem.

 

Wanneer wordt bekkenfysiotherapie gekozen als behandelmethode

De meest voorkomende klachten, waarmee men naar de bekkenfysiotherapeute gaat of verwezen wordt, zijn:

 • Incontinentieklachten, waaronder urineverlies, ontlastingsverlies, het niet kunnen ophouden van windjes.
 • Zwangerschapsgerelateerde klachten. De meest bekende is bekkenpijn, in het verleden ook wel instabiliteit genoemd.
 • Verzakkingsklachten
 • Obsipatieklachten of andere darm-gerelateerde klachten
 • Seksuele problematiek, waaronder pijn bij het vrijen of erectiestoornissen
 • Pijnklachten in het buik- en bekkengebied. Ook pijn aan de geslachtdelen valt hieronder.
 • Prostaatproblemen, waaronder plasproblemen
 • Terugkerende blaasontstekingen
 • Aandrangklachten (aandrang om te plassen of poepen)

 

Maak een afspraak

Kunnen we je helpen bij (een van bovenstaande) klachten? Bel het directe nummer: 0314-625150 of vul het contactformulier in. Gemiddeld genomen wordt Janssen van Dijke beoordeeld met een 8,9.

Ik wil een afspraak maken

Waar heb je pijn of klachten?

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’


‘’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’


‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Zorgverzekeraars & netwerken


Bekkenfysiotherapie in omgeving Doetinchem

Onze bekkenfysiotherapeute heeft nauw contact met de verwijzers vanuit Doetinchem, middels het urogynaecologische overleg. Dit is een overleg tussen urologen, gynaecologen, continentieverpleegkundigen en bekkenfysiotherapeuten uit de regio. Dit overleg vindt plaats in het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Wanneer er belangrijke zaken zijn die je wenst besproken te hebben met de uroloog of gynaecoloog, kan dit heel makkelijk binnen dit multidisciplinaire overleg. Ook mede collega’s bekkenfysiotherapeuten denken hierbij mee. Dit geeft een positieve bijdrage aan de behandeling.

Naast het nauwe contact met verwijzers vanuit Doetinchem, werkt onze Bekkenfysiotherapeute ook nauw samen met haar directe collega’s binnen de praktijk. De samenwerking tussen o.a. bekkenfysiotherapie en manuele therapie is heel belangrijk. Zo kunnen bijvoorbeeld klachten vanuit de rug voortkomen vanuit de bekkenbodem en andersom kunnen bekkenbodemklachten voortkomen vanuit problematiek in de rug.

De bezenuwing van de bekkenbodem en de blaasorganen bevindt zich namelijk onderin de rug. Een lage rug blokkade kan ertoe leiden dat een zenuw klem komt te zitten en zo bijvoorbeeld plots urineverlies veroorzaken. Maar andersom kan een te hoge spierspanning in de bekkenbodem ertoe leiden dat iemand pijnklachten ontwikkelt in de lage rug.

Dus blijft die vervelende zeurende pijn onderin de rug steeds weer terugkomen en lijken de spieren niet verzwakt? De kans is dan groot dat een te hoge spierspanning aanleiding is tot de terugkerende pijnklachten.

Onze bekkenfysiotherapeute streeft ernaar om kwaliteit te leveren en onze patiënten tevreden te stellen. Heb je vragen over een bepaalde klacht en twijfel je of de bekkenfysiotherapeute jouw hierbij kan helpen, aarzel dan niet om vrijblijvend informatie te vragen. Valerie staat je graag te woord, en indien nodig, verwijst zij je door naar de juiste behandelaar. Mocht een andere vorm van fysiotherapie beter passen bij jouw klachten, dan zal Valerie dit ook aangeven. Janssen van Dijke is onder andere gespecialiseerd in shockwave therapie, echografie sportfysiotherapie en dry needling.

Bekkenfysiotherapeute Valerie

Valerie is met veel enthousiasme in 2006 bij ons team gekomen en heeft zich, na het vertrek van Julienne in 2009, gericht op de bekkenfysiotherapie. Bekkenfysiotherapie is een zeer brede term. De bekkenfysiotherapeute behandeld niet alleen vrouwen, maar ook mannen. Zij worden veelal door de huisarts of de uroloog doorverwezen. Ook kinderen kunnen doorverwezen worden naar de bekkenfysiotherapeute. Hiervoor is dan een aanvullende opleiding gedaan. Kinderen (m.n. kinderen < 12 jaar, oudere kinderen gaat in overleg) worden door Valerie doorverwezen naar gespecialiseerde kinderbekkenfysiotherapeuten in de regio Doetinchem. Dit om een zo goed mogelijke behandeling te kunnen voorzien. We verwelkomen wekelijks cliënten uit de Achterhoek en omgeving Doetinchem (de Huet, Dichteren en Overstegen).

Valerie stelt je vragen en doet gericht onderzoek om de oorzaak van het probleem te bepalen. Samen met zal zij met jou een behandelplan opstellen om op een zo efficiënt mogelijke wijze uw klachten aan te pakken. Een behandeling bekkenfysiotherapie bestaat on andere uit:

 • Geven van specifieke adviezen (toiletadviezen, vochtintake, adviezen omtrent dagelijks leven en gebruik bekkenbodem)
 • Ademhaling, met name de buikademhaling. De bekkenbodem staat namelijk in directe verbinding met de buikademhaling.
 • Het leren voelen, aan- en ontspannen van de bekkenbodem. Daar waar nodig spierversterkende oefeningen of ontspanningsoefeningen. Ook coördinatieoefeningen behoren tot de bekkenbodespiermoefeningen.
 • Stabiliteitsoefeningen bekken en lage rug, ook wel core stability genoemd
 • Adviezen om pijnklachten bij bekkenpijn tijdens de zwangerschap te voorkomen of verminderen
 • Een meting van de bekkenbodemspieren middels biofeedback (een apparaat welke in een grafiek de spierspanning van de bekkenbodem weergeeft.