Bekkenfysiotherapie Doetinchem
Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).
Mogen wij je helpen bij klachten?
Word snel en blijvend weer klachtenvrij
Binnen één minuut geregeld
Afspraak binnen 24 uur
10+ jaar ervaring
Contracten met alle zorgverzekeraars
Ook in de avonden
Ruim 5.000 tevreden patiënten
BIG-geregistreerd
Bekkenfysiotherapie in Doetinchem
Sinds 2009 wordt de bekkenfysiotherapie gegeven door Valerie van Hul. In 2012 behaalde zij de mastertittel en mag zich sindsdien Master of specialized Physical Therapy binnen de bekkenfysiotherapie noemen, afgekort MSPT bekkenfysiotherapeute.
Valerie behandelt patiënten uit de hele omgeving Achterhoek en heeft nauwe contacten met de verwijzers vanuit het Slingeland ziekenhuis te Doetinchem. Valerie is 2 dagen per week bij ons aanwezig in onze vestiging te Hengelo (Gld) en Zelhem.
Wanneer wordt bekkenfysiotherapie toegepast?
De meest voorkomende klachten, waarmee men naar de bekkenfysiotherapeute gaat of verwezen wordt, zijn:
- Incontinentieklachten, waaronder urineverlies, ontlastingsverlies, het niet kunnen ophouden van windjes
- Zwangerschapsgerelateerde klachten. De meest bekende is bekkenpijn, in het verleden ook wel instabiliteit genoemd
- Verzakkingsklachten
- Obsipatieklachten of andere darm-gerelateerde klachten
- Seksuele problematiek, waaronder pijn bij het vrijen of erectiestoornissen
- Pijnklachten in het buik- en bekkengebied. Ook pijn aan de geslachtsdelen valt hieronder.
- Prostaatproblemen, waaronder plasproblemen
- Terugkerende blaasontstekingen
- Aandrangklachten (aandrang om te plassen of poepen)
Hoe gaat de behandeling in zijn werk?
Valerie stelt je vragen en doet gericht onderzoek om de oorzaak van het probleem te bepalen. Samen met zal zij met jou een behandelplan opstellen om op een zo efficiënt mogelijke wijze je klachten aan te pakken. Een behandeling bekkenfysiotherapie bestaat on andere uit:
- Geven van specifieke adviezen (toiletadviezen, vochtintake, adviezen omtrent dagelijks leven en gebruik bekkenbodem)
- Ademhaling, met name de buikademhaling. De bekkenbodem staat namelijk in directe verbinding met de buikademhaling
- Het leren voelen, aan- en ontspannen van de bekkenbodem. Daar waar nodig spierversterkende oefeningen of ontspanningsoefeningen. Ook coördinatieoefeningen behoren tot de bekkenbodespiermoefeningen
- Stabiliteitsoefeningen gericht op het bekken en de lage rug, ook wel core stability genoemd
- Adviezen om pijnklachten bij bekkenpijn tijdens de zwangerschap te voorkomen of verminderen
- Een meting van de bekkenbodemspieren middels biofeedback (een apparaat welke in een grafiek de spierspanning van de bekkenbodem weergeeft).
Maak een afspraak
Kunnen we je helpen bij klachten? Bel het directe nummer: 0314-625150 of maak een afspraak.
We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1
Waar heb je klachten?
Rugklachten
Nekklachten
Overige klachten
Anderen vertellen
‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’
’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’
‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’
Hoe gaan we te werk?
Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.
Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.
Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.
Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.
Wat is de bekkenbodem?
De bekkenbodem is een belangrijke spiergroep die zich bevindt aan de onderkant van het bekken. Deze spieren ondersteunen de organen in de onderbuik, zoals de blaas, baarmoeder en darmen. De bekkenbodem speelt een cruciale rol bij verschillende functies, zoals het reguleren van de blaas en darmen, het ondersteunen van de wervelkolom, en het bijdragen aan seksuele functies. Een gezonde bekkenbodem is essentieel voor een goede kwaliteit van leven, maar kan door verschillende factoren zoals zwangerschap, veroudering of medische ingrepen verzwakt raken, wat kan leiden tot klachten zoals incontinentie, bekkenpijn of seksuele problemen.
Wat is bekkenfysiotherapie?
Een bekkenfysiotherapeut is een fysiotherapeut die na een uitgebreide basisopleiding een gespecialiseerde opleiding in de bekkenfysiotherapie heeft gevolgd. Deze specialistische kennis stelt hen in staat om patiënten te helpen met een breed scala aan klachten die samenhangen met het bekkengebied. De behandeling begint vaak met een uitgebreide intake, waarbij de therapeut de klachten in kaart brengt en een lichamelijk onderzoek uitvoert. Op basis daarvan wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.
In de regio Doetinchem is bekkenfysiotherapie een waardevolle zorgoptie voor mensen die kampen met bekkenbodemklachten. Hoewel de praktijk van Janssen van Dijke in Hengelo Gld ligt, op een steenworp afstand van Doetinchem, zijn er nauwe samenwerkingen tussen lokale zorgverleners in Doetinchem en de specialisten daar. Hierdoor kunnen patiënten uit Doetinchem en omliggende gebieden rekenen op hoogwaardige zorg en een soepele doorverwijzing naar gespecialiseerde bekkenfysiotherapie wanneer dat nodig is.
Veelgestelde Vragen over Bekkenfysiotherapie in Doetinchem
Bekkenfysiotherapie is een gespecialiseerde vorm van fysiotherapie die zich richt op klachten in het bekkengebied, zoals problemen met de bekkenbodemspieren, incontinentie, bekkenpijn, en seksuele disfuncties. Deze therapie helpt bij het versterken, ontspannen, en beter leren aanvoelen van de bekkenbodemspieren.
Bekkenfysiotherapie is bedoeld voor zowel mannen als vrouwen die last hebben van klachten gerelateerd aan de bekkenbodem. Dit kunnen klachten zijn zoals urineverlies, obstipatie, bekkenpijn, pijn tijdens het vrijen, of problemen na een prostaatoperatie.
Tijdens de eerste afspraak zal de bekkenfysiotherapeut je vragen stellen over je klachten en medische geschiedenis. Vervolgens kan er een lichamelijk onderzoek plaatsvinden om de functie van de bekkenbodemspieren te beoordelen. Op basis van deze informatie wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld.
Je kunt een afspraak maken door direct contact op te nemen met de praktijk via het telefoonnummer 0314-625150. Je hebt meestal geen verwijzing van een huisarts nodig, hoewel dit soms wel wenselijk is.