Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Bekkenfysiotherapie » In hoeverre wordt bekkenfysiotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Krijg je bekkenfysiotherapie vergoed? Dat is afhankelijk van de aanvullende verzekering en de indicatie (klacht). Bekkenfysiotherapeute Valerie van Hul van Janssen van Dijke fysiotherapeuten vertelt je er meer over.

Zit bekkenfysiotherapie in de basisverzekering?

Bij urineverlies worden er standaard negen behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Het enige nadeel is dat de patiënt dan wel zelf zijn of haar eigen risico dient aan te spreken. Wanneer het eigen risico is opverbruikt dan wordt alles voor de patiënt vergoed in het geval van urineverlies.

Aanvullende verzekering bij bekkenfysiotherapie

Wanneer je aanvullend verzekerd bent dan wordt bekkenfysiotherapie voor de overige indicaties buiten urineverlies om vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wanneer het gaat om een chronische indicatie gaat dan, net als in het geval van algemene fysiotherapie, wordt vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit de basisverzekering. Echter, in het geval van bekkenfysiotherapie is dit (bijna) nooit het geval.

Heb je nog een aanvullende vraag aan Valerie of wil je een afspraak bij een bekkenfysiotherapeute in de omgeving van Doetinchem? We helpen je graag verder.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Afspraak Maken