Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Bekkenfysiotherapie » Kan bekkenfysiotherapie helpen bij pijn aan het stuitje?

Bekkenfysiotherapeute Valerie van Hul van Janssen van Dijke fysiotherapeuten aan het woord over de rol die bekkenfysiotherapie kan spelen bij pijn aan het stuitje.

Behandeling vanuit de bekkenfysiotherapie behandelmethodiek kan klachten verminderen en/of oplossen bij pijn aan het stuitje. De bekkenbodemspieren hechten zich namelijk vast aan het stuitje. Wanneer de bekkenbodemspieren teveel op spanning staan dan zou deze het stuitje scheef kunnen trekken. Het gevolg hiervan kan pijn aan het stuitje zijn.

Het zou ook kunnen dat, door een trauma of aandoening, het stuitje scheef staat. Wanneer het stuitje scheef staat dan kan dit leiden tot (pijn)klachten. Met een vrij simpele handeling kan een bekkenfysiotherapeut(e) het stuitje weer op de juiste plek terugzetten. Deze handeling geeft meteen een verlichting van de pijn.

Zo kan bekkenfysiotherapie helpen bij aandoeningen c.q. klachten waarvan je in eerste instantie niet zou verwachten dat deze een verband houden met het bekkenbodem gebied.

Ben je op zoek naar een ervaren bekkenfysiotherapeut(e) in de omgeving van Doetinchem? Bekkenfysiotherapeute Valerie helpt je graag verder.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Afspraak Maken