Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Bekkenfysiotherapie » Samenwerkingen bekkenfysiotherapie

Samenwerkingen bekkenfysiotherapeute

Het onderscheidend vermogen van de bekkenfysiotherapeute bij Janssen van Dijke ligt in het brede netwerk en de samenwerking welke de bekkenfysiotherapeute aangaat met collega fysiotherapeuten en externe zorgverleners.

Samenwerking met collega fysiotherapeuten

De fysiotherapeuten binnen Janssen van Dijke werken nauw samen met elkaar, zo ook de bekkenfysiotherapeut(e). Het doel van de samenwerking is om de klacht zo snel en goed mogelijk te behandelen en te verhelpen.

Wanneer er een collega fysiotherapeut toch meer (aanvullende) specialistische kennis blijkt te beschikken over de klacht dan wordt er samen nagedacht over de meest effectieve behandeling en welke bijdrage de andere fysiotherapeut hier mogelijk aan zou kunnen leveren. Mogelijk is een behandeling bij een collega fysiotherapeut een goed idee om de klacht (nog) sneller te kunnen verhelpen.

Samenwerking met andere verwijzers

Bij Janssen van Dijke werkt de bekkenfysiotherapeut nauw samen met externe verwijzers, bijvoorbeeld met urologen, gynaecologen en of verloskundigen.

Periodiek wordt er ook een overleg gehouden tussen de betrokken partijen. Bij vraagstukken kan er overleg worden gehouden met verschillende verwijzers om zo tot het beter verhelpen van de klacht te komen.

Wanneer een patiënt bijvoorbeeld iets zou willen bespreken met een uroloog dan kan de bekkenfysiotherapeut(e) helpen wanneer de patiënt het lastig vindt om de klacht juist te verwoorden.

Hoe bekkenfysiotherapie samengaat met ZwangerFit bij Janssen van Dijke

Bij Janssen van Dijke wordt er onder andere ZwangerFit aangeboden, dat ook wordt gegeven door de bekkenfysiotherapeute(e). De bekkenfysiotherapeut(e) heeft logischerwijs veel kennis van de richtlijnen bij ZwangerFit, dat zich erg oriënteert op de bekkenbodem, en weet erg veel af van bekkenklachten en hoe deze voorkomen en verminderd kunnen worden tijdens de zwangerschap.

Tijdens ZwangerFit bij Janssen van Dijke wordt er erg veel waarde gehecht aan stabiliteit, voorbereiding van de bevalling en vermindering van klachten.

Zo wordt er onder meer aandacht aan besteed aan hoe de ademhaling onder controle gehouden kan worden, hoe kunnen weeën opgevangen worden of welke houding het best aangenomen kan worden. Hiervoor wordt onder meer tijdens ZwangerFit veel gebruik gemaakt van de zitbal.
Kunnen we je helpen bij bekkenklachten of wil je je aanmelden voor ZwangerFit? Bekkenfysiotherapeut(e) Valerie is werkzaam in de omgeving van Doetinchem bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Afspraak Maken