Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Bekkenfysiotherapie » Zijn er bekkenfysiotherapie oefeningen die iedereen kan doen?

Zijn er bekkenfysiotherapie oefeningen die iedereen kan doen?

Er dient eerst vastgesteld te worden welke type klachten er zijn ontstaan in de bekkenbodem alvorens er bepaald kan worden welke oefeningen er gedaan kunnen worden om de klachten te verminderen.

Laten we als voorbeeld iemand nemen met een zeer hoge basisspanning in de bekkenbodem. Wanneer deze persoon oefeningen gaat uitvoeren waardoor de spanning toeneemt in de bekkenbodem dan wordt er een averechts resultaat behaald en verergeren de klachten.

Zelf oefeningen opzoeken op bijvoorbeeld YouTube en deze uitvoeren zonder dat je weet in hoeverre ze leidn tot het juiste effect wordt dan ook afgeraden bekkenfysiotherapeute Valerie van Janssen van Dijke fysiotherapeuten.

Maak gebruik van de ”Bekkenbodem” applicatie

Wanneer je vast een start wil maken met het opdoen van informatie over de bekkenbodem, voordat je een bezoek hebt gebracht aan de bekkenfysiotherapeut, dan zou je eventueel gebruik kunnen maken van de applicatie ‘Bekkenbodem’. Deze applicatie is ontwikkeld door een bekkenfysiotherapeut welke onderzoek doet naar deze spiergroep. In deze applicatie staat uitleg over de bekkenbodemspieren. 

Bekkenfysiotherapeute Valerie benadrukt wel dat desondanks het gebuik van deze applicatie het erg belangrijk is om je laten controleren door een specialist op het gebied van de bekkenbodem. Zo weet je precies wat er aan de hand is, welke oefeningen je moet uitvoeren en met welk gevoel je de oefeningen moet uitvoeren. Daarna ben je er klaar voor om te gaan beginnen met oefenen, je kunt ze dan op een efficiënte en juiste manier uitvoeren. 

Ben je op zoek naar een bekkenfysiotherapeut(e) in de omgeving van Doetinchem? Dan helpt bekkenfysiotherapeute Valerie je graag verder.

Afspraak maken

Maak een afspraak, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.

Afspraak Maken