Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Team » Valerie van Hul

Valerie van Hul

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Valerie-van-Hul-400x400-1

Valerie van Hul

Fysiotherapeut

Meer informatie

Specialisaties

Hoe lang ben je al fysiotherapeut?

Ik ben sinds september 2001 fysiotherapeut en sinds juni 2012 ook geregistreerd master bekkenfysiotherapeut.

Hoe lang werk je al bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten?

In de zomer van 2006 ben ik begonnen met waarnemen bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten. In 2009 ben ik, na jaren waarnemen, in vaste dienst gekomen.

Wat vind je leuk aan het werken bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten?

Wij hebben een heel prettig team, waarbij collega’s altijd voor je klaar staan. Er wordt bij ons intensief gebruik gemaakt van elkaars specialisaties. Daar waar nodig, kunnen wij cliënten bij collega’s inplannen voor aanvullend onderzoek en behandeling. Dit wordt altijd in dank afgenomen.

Het contact met mensen en cliënten helpen bij het herstel van hun klachten spreekt me aan in het vak. Wat is er mooier dan na afloop van een behandelepisode blije gezichten te zien wanneer iemand weer klachtenvrij is of de dingen weer kan doen die hij of zij wilde, maar daarin door bijvoorbeeld rugpijn belemmerd werd.

Wat maakt jou een goede fysiotherapeut?

Luisteren naar de cliënt en de klachten zo goed mogelijk in kaart brengen. En wanneer ik bemerk dat er een andere collega nodig is, bijvoorbeeld een manueel therapeut, meteen bij deze collega inplannen om zo spoedig mogelijk resultaat te behalen. Mensen zijn hier zeer positief over!

Welke situatie vergeet je nooit meer?

Een cliënt die bij de derde afspraak komt en pijnvrij is in het bekkenbodemgebied, omdat hij na jaren klachten te hebben, nu eindelijk bewust is dat de bekkenbodem moet ontspannen en dit ook bewust kan doen. Daar doe je het toch voor?

Wat is je specialisatie en waarom heb je voor deze specialisatie gekozen?

Bekkenfysotherapie. In 2008 is een collega van ons naar Brabant verhuisd. Van haar heb ik het patiëntenbestand overgenomen. Zij behandelde mensen met bekkenbodemproblematiek. Ik ben toen als algemeen fysiotherapeut naar de informatiedag van de bekkenfysiotherapie gegaan en dit heeft me zo aangesproken, dat ik aan de opleiding begonnen ben. Inmiddels ben ik reeds 7 jaar master bekkenfysiotherapeute en het vak is zo veelzijdig en boeiend…

Wat doe je zelf om fit te blijven?

Hardlopen. Ik heb me voor de 2de keer opgegeven voor de ALS lenteloop op 2de Pinksterdag.

Wil je een afspraak maken met mij of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar vvanhul@janssenvandijke.nl.

Afspraak Maken