Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Het coronavirus (Covid-19) houdt Nederland al weken in zijn greep. Mensen zijn gedwongen om thuis te blijven en te werken. Op het werk wordt vaak goed rekening gehouden met ergonomie, thuis is dit niet altijd vanzelfsprekend. Thuiswerken, hoe doe je dat eigenlijk het best?

Hieronder wat functionele tips om de dag goed door te komen:

  • Probeer 2x per dag ongeveer 15 minuten staand te werken. Dit bevordert de bloedsomloop en zorgt er voor dat er meer activiteit in het lichaam nodig is dan zitten.
  • Dat voldoende water drinken belangrijk is, dat is niets nieuws. Maak er een momentje van! Zorg dat je 4x per dag even naar de kraan loopt om een glaasje water te tappen. Hydratatie en beweging in één.
  • Telefonische gesprekken hoeven niet zittend. Dit kan ook lopend door de woonkamer of in de tuin. Zo ben je actief met je werk bezig en beweeg je daarnaast ook nog eens!
  • Het wordt de komende dagen weer lekker zonnig weer. En de zon is de belangrijkste bron van vitamine D. Het balkon of de tuin is daarom een prima plek om je koffiepauze door te brengen. Echt even een break van je werkzaamheden, een frisse neus en wat vitamine D tanken.
  • Tenslotte weten we hoe belangrijk een wandelingetje kan zijn. Als je alleen gaat en voldoende afstand houdt tot je medemens, kun je prima 30 min gaan wandelen.

Wij hopen dat deze tips er voor zorgen dat je het thuiswerken vol kan houden. Blijf vooral gezond en kijk een beetje naar elkaar om!

Team Janssen van Dijke Fysiotherapie

Afspraak Maken