Fysiotherapie

Specialisaties

De expertise van onze fysiotherapeuten bij Janssen van Dijke strekt zich uit over een groot aantal specialisaties binnen de fysiotherapie. Binnen ons team beschikken veel fysiotherapeuten over hun eigen specialisatie. Hierdoor zijn we in staat om veel klachten snel en efficiënt te kunnen behandelen. Wanneer je een specialisatie aanklikt dan zie je wie de specialisten zijn op dit gebied binnen ons team die jou kunnen helpen met een bepaalde klacht.

Heb je een vraag over een bepaalde fysiotherapie specialisatie welke wij aanbieden? Dan kun je altijd contact opnemen met de fysiotherapeut welke is gespecialiseerd in de betreffende behandelmethodiek of met de secretaresse. Zij informeren en helpen je graag verder.

 

 

De verschillende specialisaties

Het is logisch dat je misschien vragen hebt over de verschillende aangeboden specialisaties. Mogelijk ben je benieuwd naar wat de sportfysiotherapeut of de manueel therapeut nou precies doet. Alle specialisaties worden één voor één uitgelegd op de daarvoor aangewezen pagina’s hierboven. Heb je hierna nog steeds vragen, neem dan gerust even contact op met het secretariaat of een van de fysiotherapeuten in Zelhem of Hengelo (Gld).

Hoe werken de specialisaties samen?

De verschillende gespecialiseerde fysiotherapeuten binnen Janssen van Dijke werken nauw met elkaar samen. Wanneer een van de manueel therapeuten zijn werk heeft verricht en alles er goed uitziet kan bijvoorbeeld de sportfysiotherapeut een bepaalde trainingsvorm oppakken met de patiënt om op kracht te komen.

Daarnaast zijn er veel overlappende klachten. Zo komen rugklachten bijvoorbeeld, in sommige gevallen, voort uit bekkenproblematiek. Zo kan er in deze situatie, in een overleg van de bekkenfysiotherapeut en de manueel therapeut, vanuit meerdere invalshoeken naar de klacht gekeken worden. Uiteindelijk kan er zo beslist worden middels welke fysiotherapeutische behandeling de patiënt het best tot zijn recht komt.

Hoe weet ik welke specialisatie het best bij mijn klachten past?

Wanneer je contact opneemt met het secretariaat dan zal zij wat algemene vragen stellen en op basis hiervan een korte omschrijving opstellen. Deze omschrijving wordt met een van de fysiotherapeuten doorgenomen waarna beslist wordt welke specialisatie het best lijkt te passen bij de genoemde klachten.

Wat is het verschil tussen een reguliere behandeling en een gespecialiseerde behandeling?

Over het algemeen is het meest duidelijke verschil tussen een algemeen fysiotherapeut en een gespecialiseerde fysiotherapeut dat de specialist drie jaar langer heeft gestudeerd. Een specialist weet over het algemeen genomen meer van het vakgebied waarin hij/zij gespecialiseerd is. Met andere woorden: de specialist heeft meer theoretische kennis over de materie waarin de betreffende fysiotherapeut gespecialiseerd is.

Hoe verloopt de eerste afspraak bij de fysiotherapeut?

Wanneer je voor het eerst bij de fysiotherapeut komt dan wordt er altijd eerst een intake en onderzoek gehouden wanneer je geen doorverwijzing hebt gekregen.

Nadat we NAW-gegevens hebben vastgelegd dan gaan we met je in gesprek om er zo goed mogelijk achter te komen wat de oorzaak is van de klacht. Schijn kans soms bedriegen wanneer het om klachten gaat. Pijn in de arm kan bijvoorbeeld heel goed komen door iets dat niet goed zit in de nek. Het is daarom erg belangrijk dat we hier scherp op zijn.

We vervolgen met het onderzoek. Tijdens het onderzoek doen we een aantal testen om aan te tonen waar de klacht mogelijk vandaan komt. Op basis hiervan proberen we direct handvatten mee te geven waarmee je thuis al meteen aan je herstel kunt gaan werken.

Mag ik zelf bepalen door welke fysiotherapeut ik behandeld wil worden?

Ja, in principe mag je zelf bepalen door welke fysiotherapeut je behandeld wil worden. In basis proberen we bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten altijd zorg op maat te bieden. Wanneer bepaalde klachten beter passen bij een andere specialist dan jouw voorkeur betreft dan zal de fysiotherapeut een advies geven dat behandeling bij een andere fysiotherapeut mogelijk een betere keuze is.

Echter ben je altijd vrij om te kiezen door welke fysiotherapeut je behandeld wil worden wanneer je bijvoorbeeld goede ervaringen hebt met deze fysiotherapeut.