Hartreactivatie

Dit trainingsprogramma is bedoeld voor mensen waarbij hartfalen is vastgesteld. Hartfalen is de grote onbekende onder de hartziekten. Het is niet hetzelfde als een hartinfarct, hartaanval of hartstilstand. Deze hartziekten komen vaak als donderslag bij heldere hemel. Hartfalen niet, dat sluipt er in. Hartfalen wil zeggen dat de pompfunctie van het hart tekort schiet. Het gevolg is dat delen van het lichaam soms onvoldoende zuurstofrijk bloed krijgen. Dit veroorzaakt uiteenlopende klachten. Om hartfalen te begrijpen, is het belangrijk om te weten hoe het hart werkt.

 

In dit speciaal, door ons, ontwikkelde trainingsprogramma, zijn een aantal noodzakelijke veiligheidsmaatregelingen ingebouwd. Een goede communicatielijn tussen de praktijk en de alarmdiensten, maar ook de specialist en huisarts maken hier deel van uit.

 

Het doel van het hartreactivatie programma

Mensen met hartfalen op een verantwoorde wijze helpen beter te functioneren en een mogelijke verlenging van de levensverwachting middels fysiotherapeutische begeleiding.

 

Hartreactivatie: waar en wanneer?

Deelnemers worden tijdens dit programma begeleidt door een in hartfalen gespecialiseerde fysiotherapeut. De trainingen vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Ambachtsweg 16 in Zelhem. In overleg wordt gekeken wanneer en op welk tijdstip je kunt starten. Wekelijks train je op hetzelfde moment.

 

Vergoeding

In veel gevallen worden de kosten van hartreactivatie vergoed door je zorgverzekeraar, hierover kun je meer informatie vragen bij je fysiotherapeut.

 

Aanmelden voor hartreactivatie

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@janssenvandijke.nl of bel 0314 – 625 150 om contact te krijgen met onze praktijk in Zelhem en Hengelo (Gld).

 

Andere trainingsprogramma’s

Naast het hartfalen trainingsprogramma bieden we bij Janssen van Dijke verschillende andere trainingsprogramma’s aan welke verschillende doeleinden bieden.

Zo bieden we onder meer het Medische FitnessLeefstijl (GLI), Op Adem Komen en het RUGFIT programma aan.

Naast bovenstaande programma’s kun je bij ons het Claudicatio, 55 plus, Diabetes, Longreactivatie, Hartreactivatie en het Parkinson trainingsprogramma volgen.

Hartreactivatie wordt begeleid door: