Longreactivatie

Dit trainingsprogramma is bedoeld voor mensen met COPD, dit staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease, en astma. Mensen met COPD hebben te maken met een verminderde long- en ademfunctie. Ademen en dagelijkse bezigheden als traplopen, aankleden en boodschappen doen zijn moeilijker. Bij COPD kun je onder andere last hebben van benauwdheid, hoesten, slijm ophoesten, kortademigheid en vermoeidheid.

 

Doel van longreactivatie

Het hoofddoel van dit trainingsprogramma is het verbeteren van de kwaliteit van het leven. Verder hebben de trainingen als doel:

  • de ademhaling te optimaliseren
  • de mate van benauwdheid te verminderen
  • het uithoudingsvermogen en spierkracht te verbeteren en
  • de zelfredzaamheid en de levensduur positief te beïnvloeden.

 

Tijdens het programma word je begeleid door een longfysiotherapeut die gespecialiseerd is in het begeleiden van mensen met longproblematiek. De longfysiotherapeut helpt je tijdens longreactivatie met:

  • het ontwikkelen van een goede ademhalingstechniek
  • het aanleren van een goede hoesttechniek
  • ontspanningsoefeningen
  • het verbeteren van de conditie en de spierkracht
  • het aanleren van een actieve levensstijl

 

Beweegadvies op maat

Voortgang en activiteitenmonitoring

De meters van ActiGraph bieden een objectieve 24-uurs waarneming en registratie van de lichamelijke activiteit en slaap-waakmetingen. De producten meten onder andere de hartslag, energieverbruik, METs, lichamelijke activiteit intensiteit, hartslag RR-intervallen **, positie bepaling, totale slaaptijd, slaap-efficiëntie en omgevingslicht. In combinatie met de ActiLife 6 software, bieden de producten de meest geavanceerde communicatie, data opslag, screening en analysefuncties in de industrie.

 

Waar en wanneer?

Deelnemers worden tijdens dit programma begeleidt door een fysiotherapeut met specifieke kennis van longaandoeningen. De trainingen vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Ambachtsweg 16 in Zelhem. In overleg wordt gekeken wanneer en op welk tijdstip je kunt starten. Wekelijks train je op hetzelfde moment.

 

Vergoeding

In veel gevallen worden de kosten van longreactivatie vergoed door je zorgverzekeraar, hierover kun je meer informatie vragen bij je fysiotherapeut.

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@janssenvandijke.nl of bel 0314 – 625 150.

Longreactivatie wordt begeleid door: