Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Medical taping

Medical taping

Medical taping is een methode waarbij felgekleurd elastisch tape (ook wel kinesiotape genoemd) wordt gebruikt om spieren in hun functie te ondersteunen. In de sportwereld zie je de laatste tijd veel. Kinesiotape lijkt een kleurig en modern middel tegen blessures en om beter te presteren. Wat veel mensen niet weten is dat de klachten waarvoor kinesiotape een goede behandelmethode is, heel verschillend van aard zijn. Ook onze fysiotherapeuten maken er tijdens behandelingen steeds meer gebruik van.

Medical taping / kinesiotaping kan zorgen voor:

 • een afname van pijn.
 • een verbeterde toe- en afvoer van vocht.
 • een afname van de spierspanning.
 • minder angst om te bewegen.
 • en een sneller herstel.

Medical taping / kinesiotaping werkt goed bij:

 • de (na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat zoals bijvoorbeeld rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten.
 • het verminderen van ontstekingen of vochtophopingen (lymfoedeem). De specialisatie van onze collega Sandra.
 • het verbeteren van de beweeglijkheid van een gewricht.
 • houdingscorrecties of standverandering van een gewricht.
 • behandeling van klachten die door overbelasting zijn ontstaan, zoals KANS (RSI). Voorbeelden hiervan zijn een tennisarm of golfelleboog.
 • het beschermen van spieren en gewrichten tegen overbelasting (preventief).
 • de behandeling van hooikoortsklachten.

De tape

De tape die wij gebruiken geeft zelden allergische reacties, want het is zeer hypoallergeen. En de tape is watervast: douchen en zwemmen is geen probleem! Het grote voordeel hiervan is dat je de tape vier tot zes dagen kunt laten zitten. Al die tijd doet de tape zijn werk!

De werking van medical taping / kinesiotaping

Het toepassen van medical taping / kinesiotaping is een techniek die gebaseerd is op het natuurlijke genezingsproces van het lichaam zelf. De werking van de tape berust op het principe om de doorbloeding rondom en onder de tape te stimuleren. Door het elastische tape goed aan te brengen, wordt je bovenste huidlaag opgetild, waardoor het onderliggende systeem – onder andere zenuwbanen en lymfevaten – gestimuleerd wordt. Dit proces werkt weer dieper door op onderliggende spieren en gewrichten. Met kinesiotape wordt de pijn sterk verminderd, je blijft in beweging en je herstelt sneller. Om te verzekeren dat de spieren zich vrij kunnen bewegen, wordt een rekbare tape met een elasticiteit van 130-140% van de oorspronkelijke lengte gebruikt. Deze specifieke elasticiteit voorkomt tevens dat de spieren overrekt kunnen worden.

Interesse in medical taping?

Heb je nog meer vragen over medical taping of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met onze praktijk of één van onze fysiotherapeuten.

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Lennard-Hendriks-400x400-1

Lennard Hendriks

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Lianne-Bilderbeek-400x400

Lianne Bilderbeek

Fysiotherapeut

Meer informatie

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Remco-van-Reen-400x400-1

Remco van Reen

Fysiotherapeut

Meer informatie

Afspraak Maken