Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Team » Inge Klein-Koerkamp

Inge Klein-Koerkamp

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Inge-Klein-Koerkamp-400x400-1

Inge Klein-Koerkamp

Fysiotherapeut

Meer informatie

Specialisaties

Hoe lang ben je al (sport)fysiotherapeut?

In 2013 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond. Daarna heb ik gewerkt als fysiotherapeut in onder andere Bathmen, Deventer en Baku (Azerbeidzjan). In 2016 ben ik begonnen aan mijn master sportfysiotherapie op de SOMT in Amersfoort. In 2017 heb ik de overstap gemaakt naar een grote (sport)fysiotherapiepraktijk in Apeldoorn waar meerdere sportfysiotherapeuten werkzaam zijn en veel (top)sporters worden begeleid. Daar heb ik veel met sporters gewerkt en mij verder kunnen ontwikkelen als sportfysiotherapeut. Mijn masteropleiding heb ik in 2019 afgerond.

Waarom heb je gekozen voor de specialisatie sportfysiotherapie?

Ik heb altijd al interesse in sporten en sporters gehad. Zelf heb ik veel gesport en daarnaast heb ik ook veel training gegeven. Het menselijk lichaam, het bewegingsapparaat en trainingsleer vond ik ook erg interessant. Tijdens mijn studie fysiotherapie kregen sportgerelateerde opdrachten en onderzoeken al mijn specifieke aandacht en was het duidelijk dat ik mij hierin verder wilde gaan specialiseren. Mijn passie ligt echt bij balsporten in teamverband, zoals volleybal, handbal en voetbal. In 2014-2015 heb ik in Azerbeidzjan gewerkt als fysiotherapeut. Daar heb ik een seizoen een volleybalteam begeleid die Europees speelden in de CEV cup dames. Het was voor mij toen helemaal duidelijk dat sport het vakgebied is waar ik werkzaam in wil zijn.

Sinds wanneer werk je bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten?

In maart 2021 ben ik als sportfysiotherapeut bij Janssen van Dijke begonnen. Ik woon sinds kort in Hengelo en ben al snel met Lennard Hendriks in contact gekomen. Toen ik hoorde over zijn toekomstplannen en de nieuwe locatie in Hengelo leek me dat een fantastische uitdaging. Bovendien spraken de werksfeer en leuke collega’s me direct aan.

Ik hoop dat sporters in de regio Hengelo en Zelhem de weg naar onze praktijk weten te vinden en het ervaren als een plek waar ze goed kunnen revalideren en zich ook thuis voelen. We hebben veel kennis en ervaring in huis om sporters goed te begeleiden bij hun herstel. Daarnaast kunnen we ook een bijdrage leveren aan de prestatieverbetering. We kunnen adviseren over de juiste trainingsopbouw en oefeningen geven om kracht en techniek te verbeteren, wat ook helpt om blessures te voorkomen. Ook voor een dry needling behandeling kunnen mensen bij mij terecht. Dry needling zet ik ook vaak in tijdens de behandeling en het revalidatietraject van sporters.

Welke blessures komen vaak voor bij volleybal, handbal en voetbal?

Het grootste gedeelte van de blessures die je bij deze sporten ziet, zijn acute blessures die opgelopen zijn door bijvoorbeeld gooien / slaan, wenden, draaien, keren en springen. Heel vaak gaat het dan om blessures aan de schouders, knieën en enkels. Bekende blessures zijn bijvoorbeeld de overbelaste werpers arm, meniscusblessures, kruisbandblessures en de enkelverzwikkingen.

Wat vind je het leukste aan sportfysiotherapeut zijn?

Ik vind het fijn om mensen te kunnen helpen en het heel mooi om te zien als ze na een blessure weer voluit kunnen sporten. De meeste energie krijg ik van complexe casussen. Vaak werk ik dan ook nauw samen met sportartsen en orthopeden om ervoor te zorgen dat sporters zo snel mogelijk kunnen terugkeren naar hun gewenste sportniveau. Jongere sporters vind ik ook een hele leuke doelgroep om mee te werken. Jongeren kunnen door de groei sneller te maken krijgen met overbelastingsblessures.

Wat doe je zelf om fit te blijven?

Handbal is echt mijn sport. Momenteel speel ik met mijn team landelijk op tweede divisie niveau. Daarnaast ga ik voor kracht- en conditietraining af en toe naar de sportschool. Sinds kort ben ik lid van AeroFitt in Hengelo Gelderland.

Afspraak Maken