Claudicatio trainingsprogramma

Het claudicatio trainingsprogramma is een specifiek programma voor mensen met Claudicatio Intermittens, ook wel etalagebenen genoemd. Bij Claudicatio Intermittens zijn de slagaderen van de benen vernauwd door verkalking van de aderen. Deze vernauwing zorgt ervoor dat de spieren in de benen te weinig zuurstof krijgen tijdens lopen. Dit geeft pijnklachten in de benen, die afnemen tijdens rust en stilstaan (voor een etalage). Toch is het heel belangrijk om te blijven bewegen en kan er met training verbetering bereikt worden.

 

Doel

Het claudicatio trainingsprogramma heeft tot doel de pijnvrije en de maximale loopafstand te verbeteren.

 

Waar en wanneer?

De trainingen vinden plaats in de oefenzaal van onze praktijk aan de Ambachtsweg 16 in Zelhem. In overleg wordt gekeken wanneer en op welk tijdstip je kunt starten. Wekelijks train je op hetzelfde moment.

 

Vergoeding 

Deelname aan het claudicatio trainingsprogramma wordt in veel gevallen vergoed vanuit de basisverzekering. Voor meer informatie over deze vergoeding kun je terecht bij je fysiotherapeut of je zorgverzekeraar.

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@janssenvandijke.nl of bel 0314 – 625 150 om contact te krijgen met onze praktijk in Zelhem en Hengelo (Gld).

Andere trainingsprogramma’s bij Janssen van Dijke

Bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten bieden we naast Claudicatio nog andere trainingsprogramma’s aan. Medische fitnessOp adem komen en RUGFIT zijn hier een voorbeeld van.

Naast bovenstaande programma’s bieden we het Parkinson, Hartreactivatie, Longreactivatie en het Diabetes trainingsprogramma aan.

Claudicatio training wordt begeleid door: