Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Team » Mariëlle Veldsink

Mariëlle Veldsink

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Marielle-Veldsink-400x400-1

Mariëlle Veldsink

Algemeen fysiotherapeut

Meer informatie

Specialisaties

Hoe lang ben je al fysiotherapeut en hoe lang ben je al werkzaam bij Janssen van Dijke?

In juli 2021 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut op het Saxion te Enschede. Sindsdien ben ik werkzaam als fysiotherapeut en heb ik in verschillende praktijken gewerkt, waaronder een aantal waarnemingen in regio Twente. In november 2021 ben ik verhuisd naar de Achterhoek en vanaf toen ben ik in de regio aan het werk gegaan. Vanaf oktober 2021 werk ik bij Janssen van Dijke fysiotherapeuten.

Waarom heb je voor het vak fysiotherapie gekozen en wat spreekt je aan in het vak?

Ik vind het al langere tijd interessant hoe je jezelf fit en gezond kan houden en op welke manieren dit haalbaar is. Vanuit deze hoek heb ik gekozen voor het volgen van de opleiding en ben ik in deze periode steeds meer geïnteresseerd geraakt in het vak. Het mooiste vind ik het met de patiënt uitzoeken welke factoren zijn of haar (pijn-)klachten beïnvloeden Het samen opstellen van een passend behandelplan zodat degene weer zijn dagelijkse activiteiten, sport, hobby of werk weer op kan pakken maakt het voor mij bijzonder. Doordat we met zoveel verschillende personen samen mogen werken maakt het dynamisch en leuk om elke dag weer aan het werk te gaan.

Wat is je specialisatie en waarom heb je hiervoor gekozen?

Momenteel zie ik door mijn algemene scholing een vrij brede patiëntengroep binnen de praktijk en help ik personen van jong tot oud. Dit verschilt van het helpen bij dagelijkse activiteiten tot het terugkeren naar een sport. Wel heb ik met behulp van huidige collega’s verdiept in de ademhaling. Hier kan ik mensen mee helpen die kampen met luchtwegaandoeningen, waaronder COPDastma en overige ademhalingsproblemen zonder onderliggende aandoening.

Daarnaast ga ik mij in de toekomst specialiseren op het gebied van manuele therapie middels een master. Dit wil ik graag gaan doen omdat ik geïnteresseerd ben in klachten die zich voordoen aan de wervelkolom.

Wat doe je zelf om fit te blijven?

Om zelf fit te blijven bezoek ik de sportschool om te fitnessen en voor het volgen van groepslessen, vooral Bodypump. Daarnaast ben ik vrij recent gestart met het volgen van tennislessen en sta ik af en toe op de tennisbaan. Naast het sporten vind ik het leuk om op een gezonde manier te koken, waarbij ik regelmatig nieuwe recepten en verschillende keukens uitprobeer. Het is namelijk naast regelmatig bewegen belangrijk om dagelijks voldoende energie en stoffen binnen te krijgen middels je dieet.

Wat is het leukste moment dat je hebt meegemaakt als fysiotherapeut?

Ik kan geen specifiek moment benoemen. Maar het leukste vind ik over het algemeen dat mensen weer vertrouwen krijgen in hun eigen lijf en kunnen. Waardoor je in een relatief korte tijd kan laten zien hoe belangrijk het is om in beweging te blijven en hoe dit op een leuke manier kan!

Afspraak Maken