Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Team » Martine Knippenborg

Martine Knippenborg

Janssen-van-Dijke-Fysiotherapeuten-Hengelo-Zelhem-Achterhoek-Martine-Knippenborg-400x400-1

Martine Knippenborg

Fysiotherapeut

Meer informatie

Specialisaties

Hoe lang ben je al fysiotherapeut en hoe lang werk je al bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten?

In januari 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en sindsdien werk ik als fysiotherapeut. Ik ben dus nu zo´n 6 jaar werkzaam als fysiotherapeut. Sinds de zomer van 2014 werk ik met veel plezier voor Janssen van Dijke Fysiotherapeuten.

Waarom heb je voor het vak Fysiotherapie gekozen?

Ik heb het ´bewegen´ altijd leuk en interessant gevonden. Daarnaast wist ik dat ik met en voor mensen wilde werken om iets voor ze te kunnen betekenen. Deze combinatie is voor mij heel goed te vinden in het vak fysiotherapie. Dat maakt het voor mij een leuk en mooi beroep, waarbij je jezelf steeds maar weer kunt blijven ontwikkelen.

Hoe ben je in aanraking gekomen met het vak?

Van jongs af aan deed ik aan tennis en handbal. Helaas heb ik daardoor ook regelmatig met blessures te maken gehad, waardoor ik al geregeld bij de fysiotherapeut terecht kwam. Van daaruit is mijn interesse voor het vak steeds meer ontstaan.

De combinatie tussen bewegen en voor mensen iets kunnen betekenen, maakt het vak voor mij speciaal. Het is mooi om te zien hoe patiënten stappen maken in hun herstel en het is fijn om daar een bijdrage aan te kunnen leveren. 

Wat is je specialisatie en waarom heb je voor deze specialisatie gekozen?

Inmiddels heb ik de eerste twee jaar van de Master opleiding Musculoskeletale Revalidatie afgerond, waarbij ik mij specialiseer richting de manuele therapie. Ik moet nog een jaar om mijn opleiding volledig af te ronden.
Ik heb voor de specialisatie manuele therapie gekozen, omdat ik dit als een heel bruikbaar middel zie binnen de fysiotherapie en het herstel van patiënten. Manuele therapie in combinatie met training vind ik een mooie combinatie binnen het vak.

Wat doe je zelf om fit te blijven?

Na ruim 20 jaar ben ik afgelopen zomer gestopt met handballen. Momenteel heb ik het tennissen na lange tijd weer opgepakt en fitness ik af en toe om fit te blijven. Mijn grootste passie blijft echter skiën, er is niets mooiers dan hoog in de bergen in het zonnetje en de frisse berglucht de eerste lijnen in de verse sneeuw te zetten!

Wil je een afspraak maken met mij of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar mknippenborg@janssenvandijke.nl.

Afspraak Maken