Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Specialisaties » Ergotherapie

Ergotherapie

Ergotherapie komt om de hoek kijken wanneer iemand het lastig vindt om dagelijkse activiteiten uit te voeren. Het is gebouwd op belangrijke principes zoals het centraal stellen van de cliënt, het bevorderen van onafhankelijkheid en het versterken van zelfredzaamheid.

Deze therapievorm biedt ondersteuning op allerlei levensgebieden, van persoonlijke verzorging en huishoudelijke taken tot werk en ontspanning.

Het uiteindelijke doel is om samen met de cliënt te ontdekken wat echt belangrijk voor hen is in het dagelijks leven, en vervolgens de uitdaging aan te gaan om ervoor te zorgen dat ze deze waardevolle activiteiten zelfstandig kunnen blijven uitvoeren.

Ergotherapie is niet alleen voordelig voor de cliënt zelf, maar ook voor de mensen om hen heen. Het adviseren van mantelzorgers en zorgprofessionals over hoe de zorg het beste aangeboden kan worden, maakt deel uit van ergotherapie. Hierdoor kan de omgeving effectiever zorgen, wat uiteindelijk de cliënt ten goede komt.

Wat doet een ergotherapeut?

De hoofdrol van een ergotherapeut is het adviseren, behandelen en begeleiden van cliënten bij hun dagelijkse bezigheden. Ze zetten alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen zo lang en zo veilig mogelijk zelfredzaam blijven.

Samen met de cliënt duikt de ergotherapeut in de uitdagingen om samen te speuren naar oplossingen die werken. Het is een team effort om de zelfstandigheid te behouden of te verbeteren.

Eos Ergotherapie

Wil je ontdekken hoe ergotherapie jou of je naaste kan ondersteunen? Maak dan gemakkelijk een afspraak bij EOS Ergotherapie, onderdeel van de EOS Fysiotherapie Groep. Net zoals bij Janssen van Dijke, draait het bij ons om persoonlijke aandacht en zorg op maat. We staan klaar om samen met jou de stappen te zetten naar meer zelfstandigheid en een betere kwaliteit van leven.

Afspraak maken

Maak een afspraak bij Eos Ergotherapie, we helpen je graag verder.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,0.