Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Fysiotherapie Doetinchem » Manuele therapie Doetinchem

Manuele therapie Doetinchem

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Manuele therapie Doetinchem

Heb je last van (pijn)klachten en ben je op zoek naar een deskundig manueel therapeut in de omgeving van Doetinchem? Janssen van Dijke in Zelhem en Hengelo (GLD) is gespecialiseerd in manuele therapie. Bij Janssen van Dijke zijn er op dit moment vier manuele therapeuten welke dagelijks patiënten behandelen.
 
De manueel therapeuten binnen onze praktijk hebben de masteropleiding tot manueel therapeut gevolgd, onder andere aan het SOMT in Amersfoort. Zij hebben jarenlange ervaring als manueel therapeut en blijven continu up-to-date op kennisgebied. Jaarlijks volgen de behandelaars nascholingen om de hoogst mogelijke kwaliteit aan behandelingen te bieden.
 

Wanneer wordt manuele therapie toegepast?

Manuele therapie wordt onder andere bij de volgende klachten toegepast:

  • Hoofd- en nekpijn i.c.m. een stijve bovenrug
  • Nekpijn met eventuele uitstraling naar de arm
  • Hoge rugpijn met rib- en borstpijn
  • Klachten in de heup
  • Lage rugklachten, met evt. uitstraling naar het been
  • Duizeligheid door bewegen van de nek
  • Kaakklachten, mogelijk i.c.m. nekklachten
  • Pijn en stijfheid in de schouder (Frozen shoulder)
  • Tenniselleboog

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Kom je voor het eerst langs? Dan is de manueel therapeut benieuwd naar het verhaal achter jouw klacht(en) en wat je doet in het dagelijks leven. Daarna gaan we verder met het intakegesprek.
Wanneer je niet via de huisarts komt dan start de manueel therapeut met een uitgebreide screening.

Zo kunnen eventueel onderliggende problemen aan bod komen. We stellen tijdens het gesprek vragen waarmee we de eventuele oorzaak van jouw klacht kunnen achterhalen. Hierna gaan we verder met een onderzoek om een aantal oorzaken waar de manueel therapeut aan denkt, uit te sluiten.

De eerste behandeling wordt vaak al direct afgesloten met een kleine ingreep. Bij manuele therapie kan een kleine ingreep vaak al een groot verschil opleveren.
 

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken bij de manueel therapeut? Bel met ons directe nummer: 0314-625150 of vul het afspraakformulier in.

We worden gemiddeld beoordeeld met een 9,1

Waar heb je klachten?

Rugklachten

Nekklachten

Overige klachten

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Manuele therapie Doetinchem

Heb je last van pijn, klachten of een blessure? Ben je op zoek naar de behandeling van een deskundige manueel therapeut? Wekelijks behandelen onze manueel therapeuten cliënten vanaf de HuetDichteren en Doetinchem Overstegen.

Onze deskundige manueel therapeut helpt je graag bij jouw klachten. Doordat er bij Janssen van Dijke 4 manueel therapeuten aan het werk zijn wordt alle kennis gebundeld waardoor samenwerking tot stand komt en de kwaliteit van de behandeling nog hoger wordt.

Veel gestelde vragen door patiënten

We krijgen vaak vragen van patiënten over inhoudelijke en praktische zaken. Omdat dergelijke vragen vaak gesteld worden hebben we belangrijkste vragen en antwoorden op deze pagina vermeld. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Hoe snel kan ik terecht bij Janssen van Dijke?

In de meeste gevallen kun je binnen 24 uur terecht voor een afspraak bij Janssen van Dijke. Janssen van Dijke is geopend van maandag tot en met vrijdag en is gesloten in het weekend. Wanneer je vlot geholpen wil worden dan raden we het aan om een afspraak te maken per telefoon. Op deze wijze kunnen we je direct te woord staan en weet jij waar je aan toe bent. Nadat de afspraak is ingepland kun je vlot terecht bij ons.

Heb ik een verwijzing nodig van de huisarts voor het maken van een afspraak?

Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig om een afspraak te maken bij de manueel therapeut. Je kunt dus gewoon een afspraak inplannen wanneer je dat wil. Uiteraard ben je ook mét een verwijsbrief van harte welkom bij Janssen van Dijke.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het is onduidelijk hoeveel behandelingen je precies nodig zult hebben bij de manueel therapeut voorafgaand aan de eerste behandeling. Wanneer je benieuwd bent naar het aantal benodigde behandelingen is het raadzaam om tijdens de intake of de eerste behandeling te overleggen met de manueel therapeut. De manueel therapeut zal in overleg met jou het behandelplan opstellen nadat er een eerste diagnose is gesteld.

Wat wordt er bedoeld met het inloopspreekuur?

Het inloopspreekuur is een moment dat wordt georganiseerd door Janssen van Dijke fysiotherapeuten op maandagavond tussen 19.00 en 19.30 op onze praktijk in Zelhem (nabij Doetinchem). Tijdens het inloopspreekuur ben je van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend advies aangaande jouw eventuele (pijn)klachten. Tijden het inloopspreekuur vindt er geen behandeling plaats maar wordt er enkel geadviseerd. Het kan zo zijn dat je tijdens het inloopspreekuur even moet wachten. Het inloopspreekuur is namelijk niet op afspraak maar wordt georganiseerd op inloopbasis.

In welke praktijk word ik behandeld?

Wanneer je een afspraak maakt bij Janssen van Dijke kun je je voorkeur aangeven voor wat betreft de locatie van de praktijk waarin je graag behandeld zou willen worden. Het aangeven van jouw voorkeur kan zowel telefonisch als via het invullen van het afsprakenformulier.

Wanneer je op zoek bent naar een manueel therapeut in de omgeving van Doetinchem dan is de locatie van Janssen van Dijke is Zelhem het meest dichtbij. Vanuit het centrum van Doetinchem bedraagt de afstand ongeveer 5 kilometer naar Zelhem. Naast manueel therapeuten werken er ook fysiotherapeuten welke gespecialiseerd zijn in bekkenfysiotherapieechografiedry needlingsportfysiotherapie en shockwave therapie in de omgeving van Doetinchem.

Afspraak Maken