Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Fysiotherapie Doetinchem » Echografie Doetinchem

Echografie Doetinchem

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Echografie Doetinchem

Heb je last van (pijn)klachten waar je graag uitsluitsel over zou willen hebben? Ben je op zoek naar een ervaren Echografie specialist?

Wekelijks komen er bij Janssen van Dijke mensen in de praktijk langs voor een Echografie behandeling vanuit Doetinchem en omstreken.

Echografie specialist met ervaring

Steeds meer fysiotherapiepraktijken bieden de dag van vandaag echografie aan. Ook Janssen van
Dijke Fysiotherapeuten geeft reeds geruime tijd echografie. Onze specialist op dit gebied is
Remco van Reen. Remco heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van Echografie en helpt je graag verder.

Bij welke klachten echografie

Echografie kan behulpzaam zijn bij het gedetailleerd in beeld brengen van het bewegingsapparaat om zo gerichter te kunnen behandelen.

Onder andere bij beoordeling van klachten aan de volgende gewrichten kan echografie bij Janssen van Dijke jou van dienst zijn:

 • Enkel
 • Elleboog
 • Heup
 • Knie
 • Pols
 • Schouder

Maak aan afspraak

Wil je een afspraak maken? Bel naar ons directe nummer: 0314-625150 of maak een afspraak via het contactformulier.

Onze echografie specialist staat voor je klaar. Door mensen die je voor gingen worden we gemiddeld met een 8,9 beoordeeld.

Waar heb je klachten?

Rugklachten

Nekklachten

Overige klachten

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Echografie in Doetinchem en omstreken

Door middel van echografie kan de fysiotherapeut het bewegingsapparaat gedetailleerd in beeld brengen en orthopedische klachten gerichter behandelen. Op een echo worden onder andere spieren, pezen, gewrichten, botten en bloedvaten weergegeven. Op basis hiervan kan de fysiotherapeut een nauwkeurigere diagnose stellen, een secuur behandelplan op stellen en een betere inschatting maken van de duur van het herstel. Wekelijks helpen we mensen door middel van echografie vanuit Doetinchem (onder andere uit wijken als de HuetDichteren en Overstegen.

Aandoeningen welke goed vast te stellen zijn door middel van echografie zijn;

 • Bakerse cyste/kniekuilcyste-
 • Scheur/ruptuur in een spier van het bovenbeen
 • De ziekte van Osgood- Schlatter ( de meest voorkomende knieklacht bij sportende kinderen)
 • Ontsteking van het gewrichtskapsel van de knie
 • Kalkafzetting in het schoudergewricht
 • Letsel van de binnenband van de knie – Lopersknie/runnersknee
 • Peesontsteking in de schouder / knie
 • Slijmbeursontsteking van de schouder / kniespierscheur (deels of geheel) in de schouder / knie

Een echografisch onderzoek is pijnloos, niet belastend en kan zo vaak als nodig herhaald worden. Wil je weten wat echografie voor jouw klacht(en) kan betekenen, neem dan gerust contact op met onze echografie specialist. Uiteraard kun je ook een afspraak maken via het algemene formulier of door te bellen via het algemene telefoonnummer. Je bent van harte welkom vanuit Doetinchem en omstreken.

Veel gestelde vragen

Hieronder beantwoorden we alvast de vragen voor je die we veel voorbij horen komen bij Janssen van Dijke. Zo heb je voor jezelf duidelijkheid over de belangrijkste zaken. Uiteraard, wanneer je nog aanvullende vragen hebt, kun je deze altijd stellen wanneer je langskomt bij de betreffende echografie specialist of telefonisch wanneer je en afspraak maakt.

Kan ik op de praktijk in Zelhem behandeld worden? Ik woon namelijk in Doetinchem

Wanneer je uit Doetinchem komt kun je zeker behandeld worden op onze praktijk in Zelhem. We snappen dat het makkelijker is om naar Zelhem te komen vanuit Doetinchem. Geef je voorkeur voor de praktijk even aan wanneer je een afspraak maakt. Dan houden we hier uiteraard rekening mee met het inplannen van een afspraak.

Hoe snel kan ik een echografie afspraak inplannen?

Bij Janssen van Dijke is het streven altijd om een afspraak, wanneer gewenst, binnen 24 uur te laten plaatsvinden. Wanneer het voor jou wenselijk is om snel langs te komen voor een behandeling dan verzoeken we je altijd om telefonisch contact op te nemen. Zo kunnen we namelijk direct in de agenda kijken en samen met jou afspreken wanneer het uitkomt. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Hoe vaak moet ik langskomen bij de echografie specialist?

Echografie is een geen behandelmethode op zich maar een diagnostische methode om bepaalde klachten beter in beeld te krijgen waarna een behandeling beter uitgevoerd kan worden. Je komt dus zeker één keer langs bij de echografie specialist. Eventueel vervolg zal in overleg besproken worden.

Heb ik een verwijzing nodig voor echografie?

Wanneer je in het ziekenhuis een afspraak hebt voor echografie dan gaat gebeurt dit vaak op basis een doorverwijzing. Bij Janssen van Dijke kun je zonder verwijzing terecht voor een echografie afspraak. Uiteraard wordt een echografie onderzoek wel vergoed door de verzekeraar wanneer je verzekerd bent voor fysiotherapie. Heb je nog vragen over de verwijzing of eventuele vergoeding door de verzekeraar? Neem gerust telefonisch contact op of vul het vragenformulier in. We helpen je graag verder.

Welke behandelingsmethoden bieden jullie nog meer aan?

Naast echografie zijn er veel andere behandelings- en screeningsmethodieken waar Janssen van Dijke in specialiseert. Denk hierbij onder andere aan technieken als Dry NeedlingBekkenfysiotherapieShockwave therapiesportfysiotherapie en Manuele therapie.

Afspraak Maken