Ons team

Ben de Roo

Ben de Roo

Algemeen fysiotherapeut, Leefstijl coach (GLI)

Hoe lang ben je al fysiotherapeut en hoe lang werk je al bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten?

Eind 2017 ben ik afgestudeerd en sinds 2018 werk ik bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten.

 

Wat vind je leuk aan het werken bij Janssen van Dijke Fysiotherapeuten?

De collega’s, het onderlinge overleg, de vrijheid van het kiezen van de manier van werken en de mogelijkheden die Janssen van Dijke biedt om jezelf te blijven ontwikkelen.

 

Waarom heb je voor het vak fysiotherapie gekozen?

Vanuit sport en bewegen kwam ik aanraking met het optrainen van mensen in de sportschool en het menselijk lichaam. Echter zag ik me niet tot mijn 65e voor een klas staan, of in de sportschool werken waardoor ik besloot om me verder te oriënteren. Via een enkelblessure kwam ik aanraking met fysiotherapie. Dit vond ik interessant waardoor ik besloot me in te schrijven voor de studie.

 

Wat spreekt je aan in het vak?

Vooral de mogelijkheid om samen met de cliënt te kijken naar mogelijkheden om diegene binnen zijn/haar wensen weer te krijgen waar diegene wilt zijn.

 

Wat is je specialisatie en waarom heb je hiervoor gekozen?

Ik ben Claudicatio therapeut (etalagebenen), daarnaast ben ik bezig met de opleiding tot leefstijlcoach en heb ik affiniteit met ouderen. Als leefstijlcoach kijk je naar mogelijkheden om preventief te zorgen dat er minder klachten optreden. Daarnaast vind ik de onderdelen voeding, bewegen en rust verdeling zeer interessant.

 

Wat maakt jou een goede fysiotherapeut?

Ik probeer me op vele vlakken te blijven verdiepen. Daarnaast ben ik gedreven om oplossingsgericht een therapie aan te bieden die behalve succesvol, ook leuk is voor de cliënt. Voorbeeld: Vind iemand voetbal leuk, probeer ik middels voetbal gerelateerde oefeningen diegene te helpen.

 

Welke situatie vergeet je nooit meer?

Ik behandel ook mensen aan huis. Laatst kwam ik bij iemand die aangaf niet meer te durven fietsen na een zwaar ongeluk. Samen met deze persoon ben ik gaan kijken wat er nodig was om weer met een goed gevoel op de fiets te stappen. Na 3 behandelingen fietst diegene nu weer zelfstandig door het dorp en doet weer alles met de fiets. Dit geeft ontzettend veel energie!

 

Wat doe je zelf om fit te blijven?

Ik sport 6 keer per week in de sportschool, ik pas mijn voeding aan, aan mijn doelen: aankomen of afvallen, ik probeer 8 uur per nacht te slapen, ik probeer veel lopend of op de fiets te doen, en waar mogelijk probeer ik wekelijks 1 tot 2 keer een wandeling te maken van 60 minuten of langer.

 

Een tip voor de bezoekers van deze website: zoek een sport of activiteit die je leuk vindt om te doen. Hierdoor is het makkelijker om deze sport of activiteit vol te houden. Let daarnaast op wat je eet. Een frietje op zijn tijd moet kunnen, maar doe dit niet 3 keer per week. Probeer gevarieerd te eten en voldoende per dag te bewegen. Als je een zittend beroep hebt, is het goed om in de middagpauze een wandeling te maken!

 

Wat doe je om bij te blijven in je vakgebied?

Ik doe op dit moment een opleiding, ik doe cursussen en neem deel aan overleggen waarbij verschillende disciplines (andere beroepsgroepen binnen de gezondheidszorg) en verschillende fysiotherapeuten aanwezig zijn.

 

Wil je een afspraak maken met mij of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar bderoo@janssenvandijke.nl.