Ambachtsweg 16, 7021 BT Zelhem

Kampstraat 2, 7255 XC Hengelo (Gld)

Home » Fysiotherapie Doetinchem » Dry Needling Doetinchem

Dry Needling Doetinchem

Janssen van Dijke is specialist op het gebied van fysiotherapie in Doetinchem en omgeving Achterhoek (gevestigd in Zelhem en Hengelo).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij

Binnen één minuut geregeld

Afspraak binnen 24 uur

10+ jaar ervaring

Contracten met alle zorgverzekeraars

Ook in de avonden

Ruim 5.000 tevreden patiënten

BIG-geregistreerd

Dry Needling Doetinchem

Binnen onze praktijk heeft sportfysiotherapeute Inge Klein Koerkamp zich gespecialiseerd in de Dry Needling behandelmethode. Gedurende de tijd heeft Inge veel met met (top)sporters gewerkt (o.a. met volleybalsters op het hoogste Europese niveau) en haar master sportfysiotherapie in 2019 afgerond aan het SOMT in Amersfoort.

Inge helpt mensen middels Dry Needling uit de gehele Achterhoek die de weg naar onze praktijk in Zelhem of Hengelo (Gld) weten te vinden. Of je nou in Doetinchem of in de omgeving van Doetinchem woont en weer snel pijnvrij bent en vrij kunt bewegen, Inge helpt je graag.

Wanneer wordt Dry Needling toegepast?

Dry Needling wordt toegepast op het moment dat er triggerpoints (pijnlijke drukplek c.q. spierknoop in de volksmond) aanwezig zijn in het lichaam. De behandeling van Dry Needling werkt erg goed om triggerpoints aan te pakken. Wat je kunt merken van triggerpoints:

  • Tintelingen in je arm of been
  • Hoofdpijn en/ of duizeligheid
  • Pijnontwijkend gedrag (opeens anders gaan bewegen)
  • Beperking in de beweging van een gewricht
  • Pijnlijke/ stijve spieren

Oorzaken van triggerpoints kunnen onder andere tijdens een ongeluk onstaan, maar ook wanneer je lange tijd een “verkeerde” beweging hebt gemaakt of door een psychologische oorzaak (bv. stress).

Mogen wij je helpen bij klachten?

Word snel en blijvend weer klachtenvrij of fit

Binnen 1 minuut geregeld

Waar bevinden de triggerpoints zich en hoe ontstaan ze?

De meest voorkomende triggerpoints bevinden zich in: de bilspier, spieren in de rug, nek, schouder en schedelrand. Trigger points ontstaan na langdurige overbelasting van een spier. Triggerpoints kunnen ook tijdens een ongeluk onstaan, maar ook wanneer je lange tijd een “verkeerde” beweging hebt gemaakt of door een psychologische oorzaak (bv. stress).

Maak een afspraak

Wil je een afspraak maken voor een Dry Needling behandeling bij sportfysiotherapeute Inge Klein Koerkamp?

We worden beoordeeld met een 9,2

De praktijk

De praktijk

Oefenzaal

Oefenzaal

Anderen vertellen

‘’Gedrevenheid, oprechte aandacht voor de klachten, duidelijke communicatie’’

’Goede bereikbaarheid, vriendelijke benadering en deskundig.’’

‘’Zeer tevreden, behandeling doeltreffend. Je wordt serieus genomen en ik kreeg ook duidelijk uitleg. Erg aardig en wat ik ook als prettig heb ervaren is dat er via de mail ook dingen besproken/geregeld kunnen worden. Zo heb je meteen de juiste persoon en hoef dan niet te bellen en/of terug gebeld te worden.’’

Hoe gaan we te werk?

Intake. De specialist brengt jouw klachten in kaart.

Behandelplan. Samen stellen we een behandelplan op. We houden rekening met je voorkeuren.

Behandeling. Je wordt behandeld en gaat aan de slag met je herstel.

Evalueren. We houden samen in de gaten of het herstel spoedig verloopt. Waar nodig sturen we bij.

Dry needling Doetinchem en omgeving

Janssen van Dijke Fysiotherapeuten is binnen de Achterhoek reeds 40 jaar een begrip. Patiënten komen van Doetinchem (onder andere de HuetDichteren en Overstegen) en omstreken naar onze praktijk vanwege de geleverde kwaliteit. De praktijk heeft meerdere specialisaties, aandachtsgebieden en behandelmethoden. Één van deze methoden is dry needling. Dry needling wordt door onze sportfysiotherapeut Inge Klein Koerkamp gegeven. 

Wanneer is een Dry Needling behandeling effectief?

Dry needling richt zich op de behandeling van pijnpunten, ook wel eens spierknopen genoemd in de volksmond. Binnen ons vakgebied spreken wij van triggerpoints. 

Een triggerpoint kan op de plek zelf (in de desbetreffende spier) pijn geven, maar kan ook zorgen voor uitstralende pijn (referred pain) in een ander gebied. Door het hele lichaam kunnen triggerpoints ontstaan. 

De meest voorkomende triggerpoints bevinden zich in: de bilspier, spieren in de rug, nek, schouder en schedelrand. Maar ook in de bekkenbodem kunnen triggerpoints voorkomen. Deze kunnen dan uitstralende pijn geven in bijvoorbeeld het scrotum bij mannen of in de lies of het bovenbeen, m.n. toenemend tijdens lopen. Ook hoofdpijnklachten kunnen door triggerpoints in de bekkenbodem veroorzaakt worden. 

Een triggerpoint ontstaat meestal door een langdurige overbelasting in een spier, door een verkeerde houding of leefgewoonte. Ook acute overbelasting zoals een verkeerde beweging of een ongeval kunnen triggerpoints veroorzaken. Langere tijd niet bewegen van een lidmaat, door gips of een brace kunnen ook triggerpoints uitlokken en “slappe” ligamenten kunnen ook aanleiding zijn voor het ontstaan van deze pijnpunten. Tevens kunnen triggerpoints veroorzaakt worden door psychologische factoren zoals stress of depressie. 

Hoe uiten triggerpoints zich?

Triggerpoints uiten zich door: pijn en/of stijfheid lokaal in een spier of op een andere plek in het lichaam (referred pain), krachtsvermindering, pijngedrag (anders bewegen om pijn te vermijden), hoofdpijn, duizeligheid of tintelingen, bewegingsbeperking in de bijbehorende gewrichten.

Dry needling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Bij de klassieke triggerpointbehandeling wordt een pijnpunt manueel opgezocht en weggedrukt door deze 90 sec ingedrukt te houden. Bij dry needling  gebeurt dit d.m.v. naaldjes, waarmee de triggerpoint gericht wordt aangeprikt. Hierdoor ontspant deze meteen. Het inbrengen van het naaldje is nauwelijks voelbaar. Wanneer de juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant deze kort aan, wat een soort krampgevoel geeft. Dit wordt gevolg door een directe ontspanning en verbetering in beweging.

Veel gestelde vragen

We behandelen hieronder vragen die we veel voorbij horen komen, onder meer van patiënten en personen welke voor het eerst op behandeling komen bij Janssen van Dijke. Uiteraard kan het zo zijn dat jouw vraag niet beantwoord wordt. Stel deze vraag gerust aan de behandelend Dry Needling fysiotherapeut.

Hoe lang duurt het voordat mijn behandeling plaats kan vinden?

Meestal kunnen we je binnen 24 uur al behandelen vanaf het moment dat je een afspraak maakt. Wanneer je snel behandeld wenst te worden dan is het handig om telefonisch een afspraak te maken. Zo weet je direct waar je aan toe bent en wanneer er op korte termijn ruimte is in de agenda.

Hoeveel Dry Needling behandelingen zijn er nodig?

Een inschatting maken van het aantal benodigde behandelingen is van te voren lastig in te schatten. Wanneer je benieuwd bent of graag wenst te weten hoeveel Dry Needling behandelingen er nodig zullen zijn om jouw klacht te verhelpen raden we je aan om dit bespreken met de behandelend fysiotherapeut. Dit gesprek kun je uiteraard al aangaan op het moment dat de eerste behandeling plaatsvindt.

Is een behandeling in Zelhem mogelijk vanuit Doetinchem?

Wanneer je uit Doetinchem komt is het logisch dat je graag behandeld zou willen worden op de locatie te Zelhem omdat deze wat dichterbij ligt dan onze locatie in Hengelo (Gld). Vanuit Doetinchem is het gemiddeld zo’n 5 kilometer naar Zelhem (afhankelijk van waar je woont in Doetinchem).

Hoe werkt het inloopspreekuur precies?

Het inloopspreekuur wordt iedere week georganiseerd van 19.00 tot 19.30 op maandagavond. Het inloopspreekuur is een moment waarop patiënten en niet-patiënten vrijblijvend langs kunnen komen op de praktijk van Janssen van Dijke fysiotherapeuten in Zelhem. Er zal op dat moment een fysiotherapeut aanwezig zijn welke jou vrijblijvend adviseert over eventuele klachten of pijn die je ervaart. Het inloopspreekuur is gratis.

In welke behandelmethoden is Janssen van Dijke gespecialiseerd?

Verschillende fysiotherapeuten binnen Janssen van Dijke hebben een bepaalde specialisatie. Onder andere dry needling, sportfysiotherapiebekkenfysiotherapie en shockwave therapie,manuele therapieshockwave therapie en echografie zijn specialisaties binnen de praktijken.

Afspraak Maken